Как да преборите главоболието по естествен начин

Home/este/Как да преборите главоболието по естествен начин

Как да преборите главоболието по естествен начин

главоболието, как да се справим с главоболието по естествен начин

Забързаният начин на живот е една от основните причини за появата на здравословни проблеми. През есента ежедневните задачи неминуемо се увеличават. Независимо дали работим от офиса или вкъщи, ние прекарваме почти 8 часа пред монитора на компютъра, което често води до умора, напрежение в очите и болки в главата. Главоболието засяга хора от всички възрасти и може да бъде предизвикана също от стрес, неправилна поза на тялото, обездвижване, хормонални промени и липса на хранителни вещества.

Повечето хора не възприемат главоболието като сериозен проблем и бързат да потушат болката с прием на лекарства, които имат моментно действие. Това е временно решение, което може да се окаже изключително вредно за организма при редовен прием на медикаменти. Съществуват обаче някои природни средства, които действат изключително благоприятно при поява на главоболие. Техните качества са доказани във времето и сигурно преодоляват болката, без да се налага прием на лекарства. Научете кои са те.

Етерични масла

Етеричните масла се извличат от различни растения – билки, цветя и корени, които се срещат по целия свят. Те имат изпитано, силно въздействие върху физическото, психическото и емоционалното състояние и притежават изключително мощни свойства за потискане на болките в главата. Терапевтите ги използват основно заради техните успокояващи и противовъзпалителни действия.

Най-ефикасните масла, които лесно ще откриете на пазара, са ментово масло, масло от лавандула и евкалипт. Те естествено стимулират кръвообращението и намаляват тревожността и безпокойството, като видимо успокояват организма. При признаци на настинка и грип също се препоръчва използване на етерични масла и ароматерапия. Вдишването и втриването на маслата в кожата лекуват първите симптоми на заболяването, защото имат силно антибактериално и противовъзпалително действие.

масажни процедури, масажи, масажи софия, масажи есте, спа център, главоболието

Масажни процедури

Любителите на ритуалите в спа центъра са добре запознати с полезните действия на процедурите. Класическите масажи зареждат тялото с много енергия и помагат при лечението на различни здравословни проблеми и заболявания. Масажите, изключително подходящи за хора, страдащи от главоболие, са Широдара и Рефлексотерапия.

Широдара в буквален превод означава „третиране на третото око“ и представлява изливане на тънка струя затоплено масажно олио в зоната на челото. Специално обучен терапевт извършва масажната процедура върху главата, шията и раменете. Нежният и успокояващ масаж със затоплени масла подобрява функцията на централната нервна система и помага при продължително и хронично главоболие.

Рефлексотерапията е алтернативно лечение на различни състояния на организма. Методът се базира на упражняване на натиск от страна на обучен терапевт върху определени зони и области на стъпалата, което води до подобряване функционирането на съответни органи. Рефлексотерапията стимулира повече от 7000 различни нервни окончания по време на една единствена сесия, като по този начин се подобрява тяхната функция и реактивност.

Хидратиране на тялото

В ежедневието непрекъснато консумираме кафе и захарни напитки, които, освен че са вредни, могат да бъдат и предпоставка за раздразнение на организма и главоболие. Доказано е, че дехидратацията влияе върху емоциите и настроението на човек и способността му да се концентрира. Ежедневният прием на вода е жизненоважен за поддържането на оптимално кръвообращение и балансиране на възпалителните процеси в тялото. Препоръчително е да се приема поне 1,5 литра вода на ден, за да може организмът да се чувства хидратиран. В допълнение през студените месеци от годината можете да приемате с водата и повече витамини, които се грижат за здравата имунна система.

Пропускане на загрявка преди спорт

В днешно време загрявката преди спорт е изключително важна, тъй като голяма част от хората прекарват много време в седнало положение, без да се раздвижват достатъчно. Основната функция на стречинг упражненията е подготовка на тялото за натоварванията, която му предстоят, за да се избегне последваща контузия. Упражненията за разтягяне стимулират притока на кръв и кислород до мускулите и позволяват на тялото да получи повече сила и да повиши двигателната си активност, а от там и ефективността на тренировките. Ако превърнете стречинга в част от фитнес тренировката, ще се изморявате по-малко, ще редуцирате чувството на болка и риска от травми. Всяка загрявка дава енергия и успокоява духа и тялото, защото нивото на ендорфини, свързани с чувството за наслада и удовлетворение, се увеличава.

Хидромасаж в джакузи

Продължаваме с полезните действия на водата върху организма с кратка информация за предимствата от престоя в джакузи. Освен заради приятното и релаксиращо изживяване, джакузито редовно се използва и за облекчаване на болките в тялото и дори справяне с главоболието. Престоят в горещата вода има мощно действие върху нервната система и ефективно намалява хроничната умора и главоболие. Горещата вода помага и при състояния на безсъние, напрежение и стрес, защото създава удобство и комфорт на тялото. Хидромасажът повишава циркулацията на кръвта и облекчава натрупания стрес и напрежение, което води до почивка за организма и намаляване на главоболието.

Разходки сред природата

Най-сигурният начин да преборите главобилието без прием на лекарства е разходката на чист въздух сред природата. Оставете мобилния телефон у дома и се насладете на приятни и отпускащи часове сред красотата на есента. Освен че ще се почувствате по-добре, ще успеете да се заредите и с нови сили и енергия. Ако нямате възможност за разходки навън, тогава отворете широко прозорците у дома, за да влезе чист въздух във всички помещения. Понякога дългият престой в затворено и непроветрено помещение предизвиква главоболието и поява на неразположение.

Йога практика срещу главоболието

В йога практиката се комбинират различни дихателни и отпускащи упражнения и пози. Различни йога асани могат да бъдат ефективни дори при упорито главоболие. Те се изпълняват за изчистване на ума и релаксация за тялото и са подходящи за всеки, защото са разпределени по нива на трудност. Разбира се, най-ефективна е индивидуалната тренировка с инструктор по йога, защото така се изпълняват успешно пози, които въздействат благоприятно на нервната система и намаляват главоболието.

През последните месеци ежедневието на хората коренно се промени. Ситуацията с вируса предизвиква смут и притеснение, които несъмнено влияят на психиката и на организма ни като цяло. Тъй като главоболието може да бъде симптом на сериозно състояние, важно е да потърсите медицинска помощ, ако имате редовни оплаквания. В останалите случаи можете да опитате нашите изпитани методи.

Последни публикации в блога

  • близките

Как да зарадвате близките си през най-вълшебните дни от годината

Месец декември винаги минава неусетно, защото сме в трепетно очакваме на най-прекрасните дни от годината. Коледните светлини блестят навсякъде, вече планираме къде ще прекараме празниците и се вълнуваме от срещите с най-близките. Въпреки

  • корем, корема, мастните натрупвания, мастни натрупвания

5 лесни начина да се справите с мастните натрупвания в областта на корема

Начинът на живот оказва сериозно влияние върху нашето физическо и психическо състояние. Онези от вас, които редовно тренират, знаят колко трудно е да се премахнат мастните натрупвания, които засягат особено лесно областта на

  • тонуса, здравето и тонуса, у дома, вкъщи тонуса

Как да подобрите здравето и тонуса си, докато сте у дома

В последните седмици прекарваме по-голямата част от деня у дома, съчетавайки работните задължения с грижите към семейството. Това определено се превръща в голямо предизвикателство както за емоционалното, така и за физическото състояние на

  • кожата на лицето

Какви грижи да полагате за кожата на лицето в условия на епидемия

Кожата на лицето изисква непрекъснати грижи през цялата година, за да бъде здрава, мека и сияйна. Несъмнено смяната на сезоните и по-конкретно рязкото захлаждане на времето веднага се отразявя върху нейната свежест и

Намалете умората и стреса с 5 масажни процедури

Ежедневието ни е изпълнено с много предизвикателства, с които трябва да се справим. Като започнем от динамичните сутрини и интензивния трафик, в който обикновено попадаме и продължим със задачите на работното място, задълженията

  • мускулна треска

Как да се справите с мускулна треска след интензивна тренировка

След интензивна физическа активност вероятно поне веднъж сте са изпитвали чувството на болка и дискомфорт в тялото, познато като мускулна треска. Всъщност от болки в тялото след тренировка не са застраховани дори трениращите,