Основателни причини да се поглезите с масаж тази есен

Home/este/Основателни причини да се поглезите с масаж тази есен

Основателни причини да се поглезите с масаж тази есен

масаж тази есен

Есента радва сетивата – във въздуха се носят аромати на сухи листа, обагрени с безброй нюанси, въздухът става някак по-прозрачен. Сутрините са все по-хладни, дните – по-кратки и вече ни се налага окончателно да забравим за горещото лято. Сезонните промени оказват влияние както върху настроението, така и върху имунитета. Все повече ни се иска да се приютим в топлия си дом с хубава книга или интересен филм, придружени с билков чай, но има и други прекрасни начини да релаксираме.

Каним ви в спа център Este Fitness & Spa – при нас можете да се насладите на разнообразни спа процедури в зависимост от нуждите си. Независимо дали кожата ви страда поради променливото време, или се нуждаете от време за отдих, бихте могли да опитате богата гама от спа услуги.

Без съмнение обаче, най-подходящият метод да се справим с последствията от сезонните промени, е като се отдадем на масажни процедури. Прекрасен начин да се поглезите е с масаж тази есен – и за това има основателни причини.

Отпускане след безгрижното лято

Ако водите изключително активен начин на живот, лятото е най-натовареният откъм активности сезон – пътувания, организиране на всички летни занимания на децата, участие във всевъзможни обществени събития като сватби, сбирки на семейство и приятели и работни събития.

Затова и летата обикновено са изморителни, макар и често да не осъзнаваме натоварването. Стресът и напрежението (както физически, така и психически) може да накарат тялото ви да изпитва болка и дискомфорт, за което най-доброто решение е масажът – отделете време, за да ги намалите и да си отпочинете.

Най-отпускащите процедури през есента определено са свързани с масажни похвати за затопляне на тялото. Такива са например, масажът с вулканични камъни и билковия масаж „Снехана“. При първата терапия се използват различни по големина и форма горещи вулканични камъни, поставени на различни места по тялото. Излъчваната от тях топлина повишава енергийния поток в организма, отпуска мускулатурата и успокоява нервната система. Горещите билкови торбички при аюрведичната терапия Снехана се използват за премахване на стреса и напрежението и подобряване на емоционалното състояние.

Лек за болежките

Ако шията и гърбът ви болят от пътуване или изпитвате болка поради спортно нараняване, масажът е чудесен начин да излекувате болежките. Фитнес масажът е една отлична процедура да успокоите и възстановите тялото след интензивно натоварване.  Обучените и опитни масажни терапевти в спа центъра ще открият болезнените места, които водят до дискомфорт, ще ви помогнат да възвърнете правилната си стойка и ще ви посъветват как да ограничите движенията, които ви причиняват болка.

Наред с това, редовните масажи са фантастичен начин да превъзмогнете обтягането и напрежението в мускулите и ставите. Посредством специални движения на ръцете и други методи на терапия терапевтът може да стимулира естествените лечебни механизми на тялото, като подобри кръвообращението и подпомогне освобождаването на ендорфини за естествено намаляване на болката.

Управляване на стреса и безпокойството

Терапията с масаж е чудесна процедура за намаляване на стреса и безпокойството. Наред с предварително определеното време, в което бихте могли да релаксирате в удобна и спокойна среда, лечебните и успокоителни техники на терапевта, чиято цел е да насърчат пълния отдих, биха могли да ви помогнат да се отърсите от стреса и да дишате. Така ще откриете вътрешния си баланс, мир и хармония.

В спа център Este Fitness & Spa можете да съчетаете любимите си занимания в един ден. Първо, да посетите йога практика и да се отдадете на пилатес занимания, а след това да прекарате остатъка от деня в спа центъра, където да се насладите на релаксиращ масаж по избор.

Подготвяне на тялото и ума за празниците

На есента много често се гледа като на затишието преди бурята по отношение на предстоящите празници. Ноември и началото на декември са чудесно време да спрете за малко и да се порадвате на рутинни практики, с които да се погрижите за тялото си, както и да си създадете здравословни навици, които ще са ви от полза не само в настоящата, но и през следващата година. Масаж тази есен е отлично средство за поддържане на физическо, умствено и емоционално здраве, за да можете да се отдадете на магията на празниците.

 

Свържете се с нас

Убедихте ли се вече в релаксиращата и обновителна сила на есенния масаж? Ако сте готови да си определите час и да се насладите на всички ползи, които масажните процедури биха могли да ви донесат, ви каним да се свържете с нас и да се доверите на нашите професионалисти.

Масажните ни терапевти ще вземат присърце вашите неразположения и ще разработят процедура според специалните ви нужди, за да се почувствате обгрижени. Неслучайно Este Fitness & Spa е избиран за най-добър спа център в света – в основата на нашата философия е грижата за човека, неподправена и всеотдайна. Не губете време, а се подложете на масаж тази есен.

Последни публикации в блога

  • залата, как да разнообразим тренировките, фитнес тренировки, фитнес залата

Идеи как да разнообразите тренировките в залата

Наближава краят на годината или периодът на равносметка за постигнатите цели и задачи. За мнозина поддържането на стройна фигура се е превърнало в част от ежедневната рутина. За да остане така и през

Зимен релакс и спа почивка – мечтаният подарък за празниците

Всяка година с нетърпение очакваме коледните и новогодишни празници. Това е времето, в което се виждаме със семейството и близките хора и се наслаждаваме на любимите си занимания. Покрай цялата празнична еуфория обаче, обикновено

  • тревожността

Как да преодолеете тревожността в най-динамичния период от годината

През есента ставаме по-раздразнителни и настроенията ни се сменят непрекъснато. Причината е, че със застудяването на времето и недостига на достатъчно слънчеви лъчи чувстваме повече умора и сънливост. Освен това се наслаждаваме по-малко

COVID-19: Este Fitness & Spa предлага бързи тестове на място

Уважаеми Kлиенти, За нас опазването на здравето и благоденствието на нашите посетители винаги е било основен приоритет. Информираме Ви, че в съответствие с временните противоепидемични мерки, Este Fitness & Spa, в партньорство с

  • нараняване, наранявания, наранявания при спорт, спортни наранявания и травми, съвети

Съвети как да избегнете наранявания по време на спорт

Поддържането на добра физическа форма изисква да се спазват някои основни правила с цел избягване на наранявания. Това най-често се случва при начинаещи спортисти или след дълго отсъствие от спортната зала. Всеки трениращ

  • кожата през есента

Как да се справите със сухата кожа през есента

Както знаете през всеки от годишните сезони кожата е подложена на различни влияния. През лятото обикновено търсим начини да я защитим от силните лъчи на слънцето и да я хидратираме в дълбочина. Но