Изберете подходящ масаж според индивидуалните си потребности

Home/este/Изберете подходящ масаж според индивидуалните си потребности

Изберете подходящ масаж според индивидуалните си потребности

подходящ масаж

В изпълненото с разнообразни задачи ежедневие търсите мъничко време за себе си, в което да се насладите на пълен релакс и безгрижие. Решението е много лесно –подарете хармония и блажено удоволствие на тялото си с дълъг и отпускащ подходящ масаж. Вероятно ще ви бъде трудно да се ориентирате коя процедура би била най-подходяща за вас, особено ако знаете, че по света съществуват над 200 вида масажи. Те действат върху конкретни органи и точки от човешкото тяло и имат най-разнообразни предимства. Затова е добре да се консултирате с професионален терапевт, преди да пристъпите към конкретен избор. Специалистът ще анализира потребностите на вашето тяло и здравословното ви състояние, и ще ви насочи към най-подходящата за вас процедура. Доверете му се!

За да ви ориентираме поне малко в богатото разнообразие техники при избора на подходящ масаж, а и за да провокираме любопитството и желанието ви, сме подготвили интересна и полезна информация за едни от най-разпространените масажи у нас. За улеснение ги разделихме в 3 големи групи според основните им предимства.

подходящ масаж, снехана, масаж снегана

Лечебни процедури, които възобновяват енергийния баланс на тялото

Започваме с един метод, практикуван при самолечение в древната Аюрведическа наука (свързана с природната и холистична медицина), а именно билковия масаж „Снехана“. Още името прави препратка към природата и естествените съставки. Масажът се извършва с предварително приготвени горещи билкови торбички, пълни с подбрани лечебни растения и подправки. Когато масажираният е напълно отпуснат, терапевтът поставя торбичките върху тялото му и ги движи с леки масажни движения. Чрез стимулиране на нервната система мускулите се отпускат и болката в определени части от тялото започва да изчезва. Тялото усеща прилив на енергия и премахване на натрупания стрес и напрежение. Използваната техника още има за цел да предизвика детоксикацията на организма и да подобри общото емоционалното състояние.

Всекидневната умора на работното място и заседналият начин на живот водят до скованост на тялото и хронични болки в мускулите и ставите. Един от най-ефективните методи за подобряване на жизнения тонус и цялостната работа на организма е дълбокотъканният масаж. Силовата терапия облекчава болката и отпуска тялото. Масажът се практикува чрез специфични бавни техники, които въздействат на тъкaните в дълбочина. В резултат, това е подходящ масаж, след който човек се чувства отпочинал и зареден с енергия.

Грижата за тялото е основна мисия на професионалните терапевти. В процеса на обучение те усвояват основни медицински похвати, които действат при проблеми в различни области на тялото. Чрез лечебен масаж например се атакуват проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат. След като болката е локализирана, специфични масажни техники и натиск намаляват напрежението. Процедурата помага и за балансиране на нервната система и подобряване на жизнения тонус.

подходящ масаж

Терапии, която оформят тялото и елиминират натрупаните мазнини

С напредването на възрастта кожата започва да губи своята еластичност, тялото се отпуска и започват да се оформят мастни натрупвания. За да противодействате на тези неприятни процеси, посветете един час на ден за лек и приятен масаж с невероятни ползи за организма. Лимфният дренаж се упражнява чрез деликатен натиск върху точки от тялото. Процедурата подобрява циркулацията на кръвта и лимфата и забавя процеса на стареене. Основното действие на този подходящ масаж е стягане на кожата, изчистване на токсините и намаляване на целулитните натрупвания. Честото практикуване на терапията води и до повишаване на имунна защита на организма.

Всяка дама знае кои са най-големите врагове на женското тяло и колко упорити усилия влага в борбата срещу подкожните мазнини, стриите върху кожата и целулита. Предприемането на превантивни мерки срещу тяхната поява или разпространение налага успешното практикуване на един от най-известните масажи у нас, а именно антицелулитния. Той е насочен към третиране на най-често засегнатите зони от тялото като бедрата, ханша и корема. Масажът спомага за увеличаване на притока на кръв и отстраняване на натрупаните токсини и задържани течности. В комбинация със здравословен хранителен режим и редовни тренировки, стегнатият вид на кожата бързо се възвръща.

Спортът и физическата активност са полезни за тонуса и здравето на организма, но след интензивното натоварване е време за разпускане. Фитнес масажът е предназначен да успокои и възстанови мускулатурата след активна физическа дейност. Терапевтът извършва процедурата, като използва интензивни дълбокотъканни масажни движения. За да се постигне пълна хармония, масажът се извършва в турска баня, а по желание на масажирания върху тялото му може да се постави пяна, глина или водорасли. След терапията тялото е отпочинало и възстановено.

подходящ масаж, lava shells масаж, масаж с миди

Техники за освобождаване на напрежението и натрупания стрес

В разгара на лятото копнеем да се отпуснем край морето, усещайки лекия и прохладен бриз. Lava Shell масажът мислено ни пренася към морските дълбини, защото се практикува с помощта на натурални полирани океански миди. Те са пълни с биоразградим самозатоплящ се гел, а взаимодействието между съставките освобождава голямо количество топлина вътре в черупките. Гелът съдържа още магнезий, цинк и калций. Ритуалът намаляват напрежението в мускулите и освобождава енергийния поток. По време на терапията масажираният заема удобна позиция на специална маса, покрита с пясък, а кожата се овлажнява с хидратиращи масла. Тази антистрес техника е много популярна и се радва на голям успех сред любителите на масажа.

От нежното затопляне на гърба се спускаме надолу към стъпалата. Върху тях са разположените десетки биологично активни точки, които отговарят за определени органи и системи от човешкото тяло. Дори леките и нежни движения могат да повлияят върху благосъстоянието на целия организъм. Масажът на стъпалата, известен като рефлексотерапия, помага за нормалното функциониране на нервната система, активизира кръвообръщението и стимулира функцията на отделните органи. Обичайно се практикува за отпускане на тялото, премахване на стреса и балансиране на енергията. Други полезни действия са засилване на имунитета и премахване на хранителните смущения.

Трудно се постига ефект на пълна релаксация, но терапевтите на Este Fitness & Spa използват вълшебни техники чрез подходящ масаж, които повече от 5000 години се практикуват в Индия.  Например, чрез масажа Широдара те доставят пълна хармония на тялото. Процедурата се извършва със специално затоплено олио, което с леки и плавни движения се разнася в зоната на челото и около шията и раменете. Важно е през цялото време тялото да бъде завито с топли кърпи. Най-големите преимущества на масажа са преодоляване на депресията, достигане до мигове на пълна медитация и подобряване на качеството на съня. Ако имате здравословни проблеми като хронично главоболие или силна мигрена, определено Широдара е подходящата терапия за вас.

Не забравяйте, че всички изброени качества и полезни действия на масажите зависят от начините на тяхното изпълнение. Винаги избирайте професионални терапевти, за да сте сигурни, че ще получите максимално удоволствие и наслада от проведената процедура и ще си тръгнете доволни и с усмивка на лице.

Последни публикации в блога

Билков масаж „Снехана“: лечебна и релаксираща терапия за ума и тялото

Природната медицина придобива все по-широка популярност у нас и редица билки и растения се употребяват за лечебни цели. В основата на използването на естествени природни средства за лечение е залегнала и философията на

Как да се справим с обривите и акнето, причинени от носенето на защитни маски

Носенето на защитни маски е част от превантивните мерки срещу разпространението на коронавирус. Въпреки че е абсолютно задължително да се поставя маска, много дерматолози наблюдават различни кожни раздразнения на лицето, особено при хората

Защо е важно да спортувате през зимата

През зимата често чувстваме умора. Времето е студено, дните са по-къси и рядко успяваме да се порадваме на слънчевите лъчи навън. Спортът и активното движение са едни от малкото начини за повдигане на

  • тенденции

Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за

Как по-бързо да се възстановим след боледуване

Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека