Удоволствието от уелнес моментите в ежедневието

Home/este/Удоволствието от уелнес моментите в ежедневието

Удоволствието от уелнес моментите в ежедневието

Физическото и психическото състояние на всеки човек са в тясна връзка с неговия начин на живот. Поддържането на добро здраве и хармония се постига, когато се грижим за себе си. Когато сме удовлетворени от дейностите, с които се занимаваме в ежедневието, включително откриването на подходящи хобита и интереси. И най-вече се осъществява, в момента, в който успеем да регулираме и управляваме състоянията на стрес и безпокойство. Ако трябва да се опише процесът за постигане на добро здраве, удовлетворение и подобряване на качеството на живот, най-правилното понятие за него е уелнес/wellness.

Какво представлява терминът уелнес?

Уелнес произлиза от английски и се използва за обозначаване на благосъстояние или състояние на добро здраве и спокойствие. Уелнес концепцията разглежда всички сфери на човешкия живот и начините за постигане на баланс и хармонично съществуване. Международният уелнес институт определя понятието като поредица от активни дейности, ключови избори и начин на живот, които водят до състояние на цялостно здраве.

Използването на различни уелнес практики в ежедневието води до повдигане на духа и зареждане на тялото с енергия и сили. Например, за да се грижим за своето физическо състояние, трябва да спортуваме редовно и да се храним правилно. Доброто психическо и емоционално състояние пък се постига чрез непрекъснато учене и усъвършенстване, развиване на творчеството и креативността, както и пълноценното общуване с другите и свободно изрязване на мислите и чувствата.

Наближава World wellness weekend

В условията на пандемия определено имаме нужда от вдъхновение как да се грижим за себе си и от мотивация как да бъдем по-активни в ежедневието си със семейството и приятелите. А какъв по-подходящ момент да приемем философията за уелнес начин на живот от Световния уелнес уикенд (World wellness weekend). Тази година той ще се проведе на 18 и 19 септември с инициативи в повече от 120 държави по света. Датите не са избрани случайно. Те предхождат есенното равноденствие, което се приема като символ за хармония в работата и живота.

Идеята за провеждането на уелнес уикенд възниква, за да се стимулира доброто здраве и благополучие на хора по целия свят. У нас също се организират различни интересни, забавни и творчески инициативи, които да насърчават активния начин на живот.

Уелнес аспекти, които е важно да познавате

Както вече ви споменахме уелнес е свързан с начина, по който се чувстваме, усещаме и изглеждаме. Според специалисти има няколко основни аспекти, към които е ориентирана уелнес философията. На първо място, това е сънят. Той е изключително важен за добрата памет и концентрация през целия ден, както и за поддържане на отлично здраве. Научно е доказано, че осигуряването на 7-8 часа сън подобрява имунната система, намалява тревожността и умората и зарежда тялото с необходимата енергия.

Друг аспект от уелнес начина на живот, към който е важно да се придържаме, е здравословното хранене. Набавянето на важните хранителни вещества и минерали, ограничаването на кофеиновите напитки и вредните храни и спазването на балансирано хранене поддържа добро психично здраве. Физическият уелнес е друг аспект, който включва поддържането на добра форма и развиване на мускулатурата чрез спорт и активни занимания.

Всеки ден човек е подложен на различни стресови ситуации и затова е важно да се научи как да ги контролира. Приятните и релаксиращи занимания, упражненията за редуциране на напрежението, практикуването на различни спортове и медитация са само част от уелнес съветите за контролиране на стреса. Естествено и положителните мисли, които отправяме, допринасят за постигането на удовлетворение и хармония.

спа, уелнес, спа център

Връзката между спа и уелнес

Престоят в спа центъра отлично допълват уелнес концепцията за физическо и психично здраве и благополучие. В последните години се наблюдава положителната тенденция все повече хора да обръщат внимание на здравето и своята добра физическа форма. Затова и съвременните спа центрове се ориентираха към предлагането на все повече уелнес услуги.

Este Fitness & Spa не прави изключение. Неслучайно преди няколко години спа центърът беше удостоен с награда за първо място в категорията „Най-луксозен Уелнес Спа център“. Все пак мисията на спа комплекса е да се грижи за здравето и красотата на своите клиенти. Затова те могат да избират между богата селекция от различни лечебни, релаксиращи и тонизиращи спа процедури и ритуали.

Спа зоната на комплекса разполага с просторен плувен басейн, 16-местно джакузи, както и сауна и парна баня. А специалните терапии за лице и кожа с иновативните продукти на световноизвестните марки Biologique Recherche и NIANCE® отличават Este Fitness & Spa от всички останали спа центрове у нас.

Освен релакс зоната, има и обособен модерен фитнес център, който е оборудван с уреди от премиум серията ARTIS на Technogym. В спортната зала на центъра се практикуват още йога, пилатес, тренировка с ластици и други активности за поддържане на стройна фигура и добро здраве.

В заключение ви напомняме, че наближава Световният уелнес уикенд. А това е отлична възможност да промените начина си на живот и да започнете да обръщате повече внимание на своето здраве и благоденствие, ако все още не сте го направили.

Използвани източници:

https://www.world-wellness-weekend.org/

Последни публикации в блога

  • залата, как да разнообразим тренировките, фитнес тренировки, фитнес залата

Идеи как да разнообразите тренировките в залата

Наближава краят на годината или периодът на равносметка за постигнатите цели и задачи. За мнозина поддържането на стройна фигура се е превърнало в част от ежедневната рутина. За да остане така и през

Зимен релакс и спа почивка – мечтаният подарък за празниците

Всяка година с нетърпение очакваме коледните и новогодишни празници. Това е времето, в което се виждаме със семейството и близките хора и се наслаждаваме на любимите си занимания. Покрай цялата празнична еуфория обаче, обикновено

  • тревожността

Как да преодолеете тревожността в най-динамичния период от годината

През есента ставаме по-раздразнителни и настроенията ни се сменят непрекъснато. Причината е, че със застудяването на времето и недостига на достатъчно слънчеви лъчи чувстваме повече умора и сънливост. Освен това се наслаждаваме по-малко

COVID-19: Este Fitness & Spa предлага бързи тестове на място

Уважаеми Kлиенти, За нас опазването на здравето и благоденствието на нашите посетители винаги е било основен приоритет. Информираме Ви, че в съответствие с временните противоепидемични мерки, Este Fitness & Spa, в партньорство с

  • нараняване, наранявания, наранявания при спорт, спортни наранявания и травми, съвети

Съвети как да избегнете наранявания по време на спорт

Поддържането на добра физическа форма изисква да се спазват някои основни правила с цел избягване на наранявания. Това най-често се случва при начинаещи спортисти или след дълго отсъствие от спортната зала. Всеки трениращ

  • кожата през есента

Как да се справите със сухата кожа през есента

Както знаете през всеки от годишните сезони кожата е подложена на различни влияния. През лятото обикновено търсим начини да я защитим от силните лъчи на слънцето и да я хидратираме в дълбочина. Но