Защо тренировката с личен фитнес инструктор е по-ефективна?

Home/este/Защо тренировката с личен фитнес инструктор е по-ефективна?

Защо тренировката с личен фитнес инструктор е по-ефективна?

инструктор, личен инструктор, персонален инструктор, фитнес

Всеки знае, че редовните физически упражнения помагат за поддържане на тонус, отлично здравословно състояние и създаване на перфектна фигура. Удовлетворението от получените резултати е несравнимо, а комплиментите за външния вид не закъсняват. За да се чувствате уверени и заредени с енергия, прибавете към ежедневните задачи и тренировка във фитнес залата. Напълно достатъчно е да отделите за спорт до  час на ден. Помислете за десетките излишни занимания, с които запълвате свободното си време, вместо да се грижите за здравето си и нуждите на своя организъм.

Първите тренировки в залата са най-трудни, особено когато тялото ви не е свикнало с интензивното натоварване. Както нашите редовни читатели знаят, преди да се пристъпи към по-активната част от тренировката, трябва да се извършат серия от загряващи упражнения с цел предотвратяване на възможни контузии и наранявания. По време на същинската част отново трябва да се внимава, особено когато се използват тежести. Ако не сте уверени, че ще изпълните правилно планираните упражнения, или имате нужда от помощ при използване на уредите, а защо не и от морална подкрепа, потърсете услугите на професионален фитнес инструктор. Той ще разработи фитнес програма, съобразена с вашите нужди и предпочитания, и ще ви напътства, мотивира и помага в трудните моменти в залата.

Да спортувате с личен треньор, определено има много предимства, особено ако целта ви е да свалите килограми и да натрупате мускулна маса. Много хора смятат, че е излишно да потърсят помощ от професионален фитнес инструктор. Истината е, че потребностите и целите при всеки са индивидуални и само един професионалист може да помогне за постигане на сигурни, бързи и задоволителни резултати.

Разберете защо споделената тренировката с фитнес инструктор е по-ефикасна и кои са водещите причини да доверите на опитен професионалист грижите за своето тяло?

инструктор, фитнес инструктор, личен инструктор, фитнес, персонален инструктор

Определяне на реалистични цели и начини за тяхното постигане

Едно от най-големите предизвикателства, с което се сблъскваме, когато започваме тренировки в залата, е поставянето на реално постижими цели. Във фитнес залата е пълно със спортуващи, които имат отлична фигура и не се притесняват за излишни мазнини по тялото си. Колкото и да ни се иска да постигнем същия ефект, не трябва да забравяме, че техните успехи са резултат от непрекъснати тренировки. Личните треньори разполагат с широки познания за човешката анатомия и точна преценка за това какъв период и колко време на ден са необходими, за да ще бъдат постигнати мечтаните резултати. Те изготвят специална програма, съобразена със здравословното състояние, телесното тегло и специфичните потребности на спортуващия. Освен това се грижат всяка следваща тренировка да става все по-ефективна.

Спазването на правилен и последователен хранителен режим също е в основата на успеха. Храната, тренировките и сънят са трите основни фактора за перфектна визия. За да я имате, забравете за късното хранене, вредните чипсове и сладки десерти. Въпреки ограниченията не очаквайте да се случат чудеса и за седмица да постигнете съвършената фигура. Физическото натоварване изисква сериозни усилия и всяка промяна, свързана с вашето тяло, отнема време. Много е важно да слушате съветите, които получавате, и да спазвате инструкциите, докато спортувате.

личен инструктор, фитнес инструктор, фитнес, персонален инструктор

Професионално наблюдение по време на тренировка

Изпълнението на упражнения във фитнес залата изисква много добра концентрация. Когато не се практикуват правилно, освен че са неефективни, те могат да бъдат и опасни. Навяхвания, фрактури или по-сериозни наранявания на тялото могат да ви лишат от тренировка месеци наред. С подкрепата на професионален фитнес инструктор, който да следи процеса на изпълнение на отделните серии и да коригира техниката и стойката, ще бъдете спокойни и уверени. Личният фитнес инструктор ще бъде непрекъснато до вас и ще съобразява натоварването с вашата мускулатура и издръжливост. Той ще следи за правилното използване на отделните уреди и за собствената ви сигурност. Наблюдавайки вашия прогрес, той ще променя или добавя нови упражнения, за да се доближите максимално до желаните резултати. А най-приятната част от съвместната тренировка е, че нямате да мислите за умората и натоварването и дори ще се забавлявате заедно.

Непрекъсната мотивация за успех

В самото начало инструкторът е просто един непознат, който ви помага да постигнете набелязаните цели във фитнес залата. След определено време този човек се превръща във ваш приятел и другар в начинанието. Той ще ви очаква за тренировка дори навън да е студено и вие да нямате желание да излезете от вкъщи. Той ще ви помогне да направите още една серия от упражнения, когато вече нямате енергия и сили. Инструкторът ще е до вас, за да ви напомня какви са вашите цели и какъв сериозен прогрес сте постигнали, дори когато мислите, че няма резултат. Когато загубите мотивация, ще има кой да ви подкрепи и даде точните насоки. Правилните думи и похвалите ви амбицират, а положителните резултати са награди както за вас, така и за фитнес инструктора. Колкото по-уверено се чувствате, толкова по-добре ще изглеждате. Но най-важното качество, което ще усвоите, е постоянството.

Фитнес инструкторът ще бъде до вас от началото на тренировката до края. Той ще проследи всеки етап от вашия прогрес и ще улесни изпълнението на всяко упражнение. За да сте по-уверени и спокойни, докато спортувате, се насочете към опитни професионалисти. В Este Fitness & Spa можете да разчитате на професионални инструктори, които ще са на разположение по време на целия тренировъчен процес. А за постигане на максимално добри резултати изберете фитнес залата на комплекса. Тя е оборудван с уреди от премиум серията ARTIS на световния лидер в производството на фитнес оборудване Technogym. Не се колебайте и побързайте да резервирате тренировка в залата на Este Fitness & Spa.

Последни публикации в блога

  • тайландски масаж

Тайландски масаж – тайната на пълната хармония между тялото и душата

Масажът е сравним с истинското произведение на изкуството. Той изисква талант, концентрация и дългогодишен опит, докато се получи съвършен резултат. Редица масажни техники се практикуват и усъвършенстват в продължение на хиляди години с

  • безсъние

Безсъние: 5 ефективни начина да се преборим с него

Смяната на сезоните може да окаже сериозно влияние върху човешкия организъм. Умората и напрежението често са породени от липсата на сън и невъзможност да осигурим на тялото си пълноценна почивка. Безсънието, освен че

Как да се преборите с есенните алергии, без да приемате лекарства

С настъпването на есента продължаваме да се радваме на слънчево време. Разходките в близкия парк остават любимо следобедно занимание, а топлите есенни цветове правят пейзажа още по-красив. За мнозина обаче с настъпване на

  • фитнес инструктор, личен инструктор, персонален инструктор, фитнес

Защо тренировката с личен фитнес инструктор е по-ефективна?

Всеки знае, че редовните физически упражнения помагат за поддържане на тонус, отлично здравословно състояние и създаване на перфектна фигура. Удовлетворението от получените резултати е несравнимо, а комплиментите за външния вид не закъсняват. За

  • хамамът, хамам, турска баня, спа

Хамамът – екзотиката и мистичността на Ориента

Краят на работната седмица наближава, а вие все още нямате планове за почивните дни. Без съмнение ви предстоят рутинни задължения, свързани с домакинство или грижи за семейството, които нямат край. За съжаление, не

  • стрии, премахване на стрии, стриите

Премахване на упоритите стрии по кожата – възможно ли е?

Несъвършенствата по кожата са тема табу за мнозина. По пътя към перфектната външност и подведени от предразсъдъци, хората често се подлагат на болезнени манипулации и допълнително увреждат кожата си. Няма единодушно мнение кои