Идеи как да разнообразите тренировките в залата

Home/este/Идеи как да разнообразите тренировките в залата

Идеи как да разнообразите тренировките в залата

залата

Наближава краят на годината или периодът на равносметка за постигнатите цели и задачи. За мнозина поддържането на стройна фигура се е превърнало в част от ежедневната рутина. За да остане така и през следващата година, е важно да внесете разнообразие в обичайния си тренировъчен режим, без това да оказва въздействие върху заложените цели. Това не означава да тренирате по-рядко или да сменяте често спортните зали, а да потърсите начини как да организирате своята тренировъчна седмица по нов, интересен и още по-ефективен начин. Вижте нашите идеи.

Тренирайте с приятел

Не позволявайте тренировките да се превърнат в еднообразни занимания, които посещавате единствено, за да бъдете в добра физическа форма. Организирайте следващата си среща с приятели във фитнес залата и със сигурност няма да ви бъде скучно докато тренирате. Можете дори да си поставите определени цели, които да постигнете докато се упражнявате. Така ще бъдете още по-мотивирани.

Да спортуваш с приятели носи много големи предимства. Винаги е забавно, защото си в приятна компания и тренираш. Също така разполагаш доверен приятел, който да ти помага с преместването на тежестите и изпълнението на упражнения. И най-вече, когато спортуваш с приятели, нямаш причина да пропускаш деня за спорт.

Посетете групова тренировка

Засегнахме темата за спорт в компания и затова продължаваме със следващото предложение, с което ще разнообрази тренировките в залата. Помислете за спортно занимание, където да тренирате с професионален инструктор. Есенно-зимните месеци са подходящи за нови спортни начинания в зала, защото студеното време не позволява да се отдадем на дълги тренировки на открито.

Групови тренировки: Какви са техните предимства?

В Este Fitness & Spa се предлагат различни видове спортни тренировки в групи. Ако търсите спортно занимание за раздвижване на тялото и подобряване на мускулната сила и издръжливостта, ви препоръчваме да се насочите към функционални и кондиционни тренировки. За отпускане на тялото и подобряване на емоционалното състояние, особено след напрегнат работен ден или интензивна седмица, ви съветваме да посетите йога практика. Друго групово занимание, което се препоръчва за успокояване на ума, тонизира и подобряване на еластичността на тялото, е тренировката по пилатес. А най-хубавото на всички колективни занимание е, че винаги се следят с интерес, защото са динамични и разнообразни.

Опитайте нови упражнения

Вероятно сред вас има такива, които винаги са искали да пробват нов уред в залата, но се притесняват, че няма да успеят да изпълняват правилно упражненията. За тази цел помагат инструкторите, които винаги са на разположение за съдействие и обяснение каква мускулна група упражнява всеки уред и как е правилният начин да се използва.

Винаги можете да добавите и нови упражнения към своята тренировъчна програма. Фитнес центровете с професионално оборудвани уреди позволяват да наблюдавате тренировки онлайн и да черпите идеи как да разнообразите своето спортно занимание дори извън залата.

Отидете на масаж след спорт

Масажът след тренировка ще ви помогне да разтоварите тялото и да отпуснете мускулите, но освен това ще  послужи и като награда за усилията, положени в спортната зала. Релаксиращата процедура след спорт се препоръчват, защото предотвратява възпаление, мускулна треска и болката в тялото и същевременно зарежда организма с енергия.

Масаж след тренировка – начин да възстановим напълно тялото

Доказано е, че масажът подобряват еластичността на тъканите и действат благоприятно на централната нервна система. Терапевтите в спа центъра на Este Fitness & Spa практикуват фитнес масаж и използват специфични движения за натиск върху ключови точки от тялото и така се намалява мускулното напрежение.

Планирайте още фитнес цели в дългосрочен план

Често причината за скучната и еднообразна тренировка в залата може да бъде свързана с фитнес целите, които сте планирали да осъществите. Ако вече сте постигнали определени резултати и надграждате с тренировки, е много вероятно упражненията да ви се струват еднообразни и дори неефективни. Затова ви препоръчваме да си набележите още фитнес цели, които желаете да изпълните напред във времето. Така ще бъдете по-мотивирани да тренирате и ще очаквате с нетърпение всяка следваща тренировка.

Безспорно спортът помага да се чувствате заредени с много сила и енергия. И независимо че понякога упражненията изглеждат еднообразни, вие можете да изпробвате нови начини, така че да изпитвате максимална удовлетвореност от всяко занимание в залата. Дали ще опитате някои от нашите идеи или ще измислите свои – оставяме на вас да решите. Ние ви предлагаме просторен и отлично оборудван фитнес център и удобна и функционална зала за разнообразни спортни занимания. Очакваме ви!

Последни публикации в блога

  • залата, как да разнообразим тренировките, фитнес тренировки, фитнес залата

Идеи как да разнообразите тренировките в залата

Наближава краят на годината или периодът на равносметка за постигнатите цели и задачи. За мнозина поддържането на стройна фигура се е превърнало в част от ежедневната рутина. За да остане така и през

Зимен релакс и спа почивка – мечтаният подарък за празниците

Всяка година с нетърпение очакваме коледните и новогодишни празници. Това е времето, в което се виждаме със семейството и близките хора и се наслаждаваме на любимите си занимания. Покрай цялата празнична еуфория обаче, обикновено

  • тревожността

Как да преодолеете тревожността в най-динамичния период от годината

През есента ставаме по-раздразнителни и настроенията ни се сменят непрекъснато. Причината е, че със застудяването на времето и недостига на достатъчно слънчеви лъчи чувстваме повече умора и сънливост. Освен това се наслаждаваме по-малко

COVID-19: Este Fitness & Spa предлага бързи тестове на място

Уважаеми Kлиенти, За нас опазването на здравето и благоденствието на нашите посетители винаги е било основен приоритет. Информираме Ви, че в съответствие с временните противоепидемични мерки, Este Fitness & Spa, в партньорство с

  • нараняване, наранявания, наранявания при спорт, спортни наранявания и травми, съвети

Съвети как да избегнете наранявания по време на спорт

Поддържането на добра физическа форма изисква да се спазват някои основни правила с цел избягване на наранявания. Това най-често се случва при начинаещи спортисти или след дълго отсъствие от спортната зала. Всеки трениращ

  • кожата през есента

Как да се справите със сухата кожа през есента

Както знаете през всеки от годишните сезони кожата е подложена на различни влияния. През лятото обикновено търсим начини да я защитим от силните лъчи на слънцето и да я хидратираме в дълбочина. Но