4 причини защо си заслужава да тренирате по време на празниците

Home/este/4 причини защо си заслужава да тренирате по време на празниците

4 причини защо си заслужава да тренирате по време на празниците

Още няколко дни и коледните празници идват. Една от причините да харесваме толкова много това време от годината е, че се отдаваме на мързелуване и пълна почивка. Факт е, че повечето хора не са особено активни през почивните дни и си позволяват да консумират по-калорични храни и напитки. Това несъмнено води до качване на излишни килограми, които се задържат трайно.

Празниците и студеното време навън не трябва да са причина да ограничите движението. Дори и кратките тренировки през седмицата ще ви помогнат да се чувствате тонизирани и да поддържате форма. Днес сме ви подготвили 4 важни причини, които да ви убедят защо трябва да продължите с тренировките по време на празниците. Не забравяйте, че през месец януари също има много поводи за празненства и потенциални рискове да прекалите с количествата храна.

Ето и първата причина да спортувате през коледните дни:

Повече свобода във фитнес залата

Звучи логично, защото и броят на спортуващите по време на празниците е по-малък. Това ви дава голямо предимства в залата, тъй като вашите любими фитнес уреди ще бъдат на разположение, винаги когато тренирате. Освен това ще можете свободно да изпълнявате всички упражнения, без непосредствено до вас да застава друг спортуващ. За онези, които обикновено се притесняват да тренират с много хора, периодът между празниците е най-подходящ за посещения в залата.

За да останете мотивирани по-дълго време, можете да закупите някоя от картите за спорт, които фитнес центровете предлагат. В Este Fitness & Spa например, имате възможност да вземете карта за фитнес, която е с валидност един месец или да изберете карти за 4, 8 и 12 месеца. Винаги можете да съчетаете тренировката в залата с отпускащи процедури в спа центъра. Припомнете си предимствата на масажа след тренировка тук.

Вкусни изкушения на празничната трапеза

Поне веднъж по време на празниците се случва човек да съжали за количеството храна, което е консумирал. И не е изненада, че с толкова много вкусотии навсякъде около нас е лесно да се изкушите и да си създадете стомашни проблеми. Вместо да се лишавате от апетитен десерт след вечеря или да намалите порциите по време на празниците, можете да отделите поне 2 дни в седмицата за спорт. Предварително набележете упражненията, които ще практикувате, за да не се откажете още в началото на тренировката.

За да ви бъде по-приятно докато спортувате, поканете ваш близък или приятел да тренира с вас. Спортът сутрин е най-подходящ, защото ви зарежда с енергия и помага за забързване на метаболизма. Освен това със сутрешните тренировки си освобождавате останалата част от деня за семейни събирания и приятни срещи.

Разнообразие от тренировки

Случвало ли ви се е да чакате за свободни часове при любимия си инструктор със седмици? В големия град е трудно да откриеш наистина добър професионалист, който да те мотивира и да бъде на разположение за спорт по всяко време. Едно от преимуществата да тренирате по време на празниците е, че имате възможност да избирате какво занимание да практикувате и да разчитате на съдействие от избрания от вас специалист. Дали ще посетите фитнес залата или ще опитате нещо различно като тренировка с ластици или пилатес? Изборът оставяме на вас.

При нас можете да разчитате на екип от професионални инструктори, с които всяка тренировка да бъде приятна, разтоварваща и тонизираща. Заедно с нашите професионалисти можете да набележите конкретни цели за месеца или за новата година. Спа комплекс Este Fitness & Spa ще работи в дните между празниците, за да не се налага да пропускате тренировка.

Започвате новата година във форма

Независимо от всички премеждия, които ни поднесе 2021 година, е важно да погледнем с оптимизъм напред и да се заредим с позитивно настроение. Грижите за външния вид са важно условие, за да се чувстваме добре. Те обаче не включват единствено използване на професионална козметика и разкрасителни терапии. Редовните тренировки поддържат добро здраве и помагат за постигане на стегната фигура. Не е необходимо да чакате началото на следващата година, за да направите някаква промяна и да започнете да тренирате. И бъдете сигурни, че времето, което отделите за спорт, няма да бъде пропиляно напразно.

Липсата на физическа активност ще се отрази не само върху килограмите, но и върху емоционалното ви състояние. Отдайте се на приятните моменти по време на празниците, но не забравяйте да тренирате в любимата фитнес зала. Бъдете концентрирани и отдадени на спорта и тялото ви ще ви бъде благодарно.

Последни публикации в блога

  • залата, как да разнообразим тренировките, фитнес тренировки, фитнес залата

Идеи как да разнообразите тренировките в залата

Наближава краят на годината или периодът на равносметка за постигнатите цели и задачи. За мнозина поддържането на стройна фигура се е превърнало в част от ежедневната рутина. За да остане така и през

Зимен релакс и спа почивка – мечтаният подарък за празниците

Всяка година с нетърпение очакваме коледните и новогодишни празници. Това е времето, в което се виждаме със семейството и близките хора и се наслаждаваме на любимите си занимания. Покрай цялата празнична еуфория обаче, обикновено

  • тревожността

Как да преодолеете тревожността в най-динамичния период от годината

През есента ставаме по-раздразнителни и настроенията ни се сменят непрекъснато. Причината е, че със застудяването на времето и недостига на достатъчно слънчеви лъчи чувстваме повече умора и сънливост. Освен това се наслаждаваме по-малко

COVID-19: Este Fitness & Spa предлага бързи тестове на място

Уважаеми Kлиенти, За нас опазването на здравето и благоденствието на нашите посетители винаги е било основен приоритет. Информираме Ви, че в съответствие с временните противоепидемични мерки, Este Fitness & Spa, в партньорство с

  • нараняване, наранявания, наранявания при спорт, спортни наранявания и травми, съвети

Съвети как да избегнете наранявания по време на спорт

Поддържането на добра физическа форма изисква да се спазват някои основни правила с цел избягване на наранявания. Това най-често се случва при начинаещи спортисти или след дълго отсъствие от спортната зала. Всеки трениращ

  • кожата през есента

Как да се справите със сухата кожа през есента

Както знаете през всеки от годишните сезони кожата е подложена на различни влияния. През лятото обикновено търсим начини да я защитим от силните лъчи на слънцето и да я хидратираме в дълбочина. Но