Хидромасаж в джакузи – наслада за тялото и успокоение за ума

Home/este/Хидромасаж в джакузи – наслада за тялото и успокоение за ума

Хидромасаж в джакузи – наслада за тялото и успокоение за ума

хидромасаж, джакузи, хидромасаж в джакузи, воден масаж

Остава малко време до края на горещите летни дни, но това не бива да помрачи доброто ви настроение. Преди да се захванете обратно с рутинните задължения, забавете за кратко темпото и се насладете максимално на релакс и спокойствие. Един разтоварващ ден, прекаран в разпускащо джакузи с приятна напитка в ръка, ще отпусне вашето тяло и ще повиши тонуса ви. Освен удоволствието от хубавия воден или въздушен масаж – според вашите предпочитания, престоят ще донесе редица ползи за вашето здраве и красота.

Водната и въздушната струя са достатъчно силни, за да се отворят порите на кожата и да се премахнат замърсителите. Дълбокото почистване е придружено от изглаждане и омекотяване на проблемните участъци от тялото. Умората и напрежението също изчезват напълно под водата, а организмът се зарежда с енергия. Ефектът върху физическото състояние на човек се допълва от чисто емоционално удоволствие и наслада.

Обикновено сме свикнали да асоциираме хидромасажните процедури с лукс и висок стандарт на живот. В миналото малцина са успявали да си позволят това приятно и полезно изживяване, което днес вече не е блян. Любопитни ли сте откъде започва всичко и как се заражда идеята за създаването на джакузито?

джакузи, хидромасаж, джакузи в софия, есте спа

Връщаме се години назад в историята

Още от 4-ти век преди н.е. на особена почит в античния свят са били горещите бани в Икария. И до днес са запазени останките от разрушени мраморни вани в района. В древността в тях са поставяли горещи камъни, които затопляли водата и действали благоприятно на кожата. Ваните основно се използвали за подобрение на емоционалното състояние и лечение на различни заболявания.

Близо 1600 години по-късно едно семейство поставя началото на любимото на всички ни удоволствие от хидромасаж. В началото на 20-и век братята Джакузи емигрират от Италия в САЩ в търсене на подходящ бизнес. След едно неуспешно и трагично за семейството начинание, завършило със смърт на член от фамилията Джакузи, се ражда бизнес идея, която никой не подозирал, че ще бъде увенчана с успех. Кандидо Джакузи, един от седемте братя, имал син, болен от артрит. Детето често посещавало близката болница, където се подлагало на масаж във вана с хидротерапевтична помпа. Кандидо и цялото семейство се измъчвали, че синът прекарвал толкова време в болничното заведение, и решили да създадат уред с действие, подобно на този в клиниката. След като помпата била готова, Кандидо я поставил в специална вана. Продуктът бил толкова успешен, че семейството организирало голяма кампания за неговото популяризиране.

С времето уредът е усъвършенстван, добавени са нови и модерни функции. Днес компанията Jacuzzi Inc, основана от братята Джакузи, е сред най-разпознаваемите в света по производство на апаратура за хидромасаж.

Кои са основните ползи от хидромасаж

Освен заради приятното и релаксиращо изживяване, джакузито редовно се използва за облекчаване на болки в тялото и лечение на травми, свързани с опорно-двигателния апарат. По-продължителният престой лекува наранявания и изглажда белези по кожата. Хидромасаж се препоръчва също след интензивна тренировка, защото мускулите се отпускат и умората преминава. Топлата вода подобрява кръвообращението и по този начин подпомага достигането на повече кислород и вещества до натоварените мускулни влакна.

Джакузито оказва благотворно действие и върху нервната система. Намалява хроничната умора и главоболието. Помага при състояния на безсъние, напрежение и стрес, защото създава удобство и комфорт на тялото. Престоят в джакузито помага за здравето на сърцето и белите дробове. Топлината разширява кръвоносните съдове и понижава кръвното налягане.

Напоследък джакузито се използва като терапия срещу затлъстяването и разпространението на целулит. Водните процедури разбиват мастните натрупвания, отстраняват токсините и хидратират кожата в дълбочина. Редовното подлагане на хидромасаж намалява телесното тегло поради изгарянето на излишните мазнини. Не на последно място, релаксиращ ден в джакузито носи редица психически ползи. Увеличават се увереността, вътрешният комфорт и хармонията. В резултат човек се чувства зареден и освежен.

джакузи за двама

Бъдете внимателни при използването на джакузи

Горещата вода крие рискове за вашето здраве, ако не следвате инструкциите и престоите прекалено дълго в джакузито. Колкото по-висока е температурата във ваната, толкова по-малко време трябва да прекарате вътре. Препоръчително е да останете от 15 до 30 минути, след което да направите кратка почивка, ако решите да продължите процедурите. Регулирайте престоя в горещата вода спрямо вашето здравословно състояние. Ако имате здравословни проблеми, високо кръвно или сериозни заболявания, добре е да се консултирате със здравен специалист, преди да се насочите към подобно спа удоволствие.

От изключително значение е също така правилният избор на джакузи. Хигиената трябва да е на високо ниво, в противен случай рискувате да получите кожни раздразнения или инфекции. В спа център Este Fitness & Spa се използва уникален метод за дезинфекция чрез UV лампа и кислород. Комплексът е и единственият в София, който разполага с 16-местно джакузи. 12 места от тях са седящи и са предназначени за воден масаж на гръб, а 4 са лежанки за перлен масаж. Температурата на водата от 36 градуса е изключително подходяща, за да повлияе благотворно на кожата и целия организъм. В близост до джакузито се намира и плувният басейн, в който посетителите може да се разхладят след хидромасажа в топлата вода.

Ако след всичко изброено все още се колебаете за полезните ефекти от престоя в джакузи, оставаме на вас да се уверите сами. Просто позволете на сетивата си да се отпуснат и се насладете на истинския комфорт във водата.

Последни публикации в блога

Шиацу масаж – от древно японско изкуство до енергизираща спа терапия

През последните месеци обръщаме сериозно внимание на своето здраве и се стремим да повишим имунната си система и да стимулираме защитните сили на организма. Това включва също пълноценна почивка и ефективен начин да

  • тренировките през лятото

6 важни правила, които да следвате при тренировките през лятото

Тренировките през лятото без съмнение са голямо предизвикателство. В сезона на дългите почивки и безгрижните дни отделяме все по-малко време за спортни занимания. Една от причините са високите температури навън, които оказват сериозно

5 начина да защитите кожата си през лятото

Топли слънчеви дни, дълги разходки по плажната ивица или в планината и повече релаксиращи моменти. Лятото вече е в разгара си и е време да му се насладим пълноценно. Колкото и да обичаме

  • авторски масажи

Авторски масажи от Este Fitness & Spa

Блажено изживяване за тялото и умиротворяващо спокойствие за ума Съществуват различни методи, които хората практикуват за постигане на пълно спокойствие и релакс. Масажът несъмнено е един от тях. Придобил широка популярност през

Красива кожа и безупречна визия с Biologique Recherche

Кожата се променя през различните сезони в зависимост от климата, начина ни на живот и хормоналните промени в тялото. Тези фактори несъмнено оказват влияние върху ежедневните грижи, които полагаме за своя отличен външен

  • правила, 7 правила, правила за фитнес

7 полезни правила за начинаещите в спортната зала

Освен с правилно хранене грижите за здравето са свързани и с ежедневни разходки и пълноценни тренировки в спортната зала. Добре оформеното и стегнато тяло не се постига с едно посещение във фитнеса, а

  • лечебни масажи, лечебен масажи, процедури здравословни

Лечебни масажи – превенция срещу различни заболявания

В днешната статия ще разгледаме най-разпространените лечебни масажи, които се практикуват по целия свят. Масажът е една от най-приятните и отпускащи процедури, която се практикува още от древността. Ползите за организма от