5 козметични продукта, които трябва да сменяте всяка година

Home/este/5 козметични продукта, които трябва да сменяте всяка година

5 козметични продукта, които трябва да сменяте всяка година

Ежедневно отделяме време в грижите за здравето и красотата на кожата. Често обаче пропускаме някои важни детайли, които могат да окажат съществено влияние върху безупречния й външен вид. Замисляли ли сте се колко време можете да използвате един козметичен продукт? Освен срока на годност, упоменат върху опаковката, е важно продуктът да се съхранява правилно и периодично да се заменя с нов. Знаем колко е трудно понякога да се разделите с любимите си продукти. В края на годината обаче е подходящо да отделите време за проверка на личната козметика, за да сте сигурни в безупречното й качество.

Обикновено, ако един козметичен продукт се използва повече от няколко месеца, консистенцията и цветът му се променят, а това е сигурен знак, че е време да го замените. Козметиката за лице може да причини несъвършенства по кожата, които се изразяват в запушване на порите, зачервявания или раздразнения по лицето. Трябва да бъдете внимателни и когато използвате козметични продукти за най-нежните и чувствителни зони по лицето, а именно около очите и устните. Не бива да допускате някои продукт да доведе до инфекции и да застраши вашата перфектна визия.

В следващите редове ще ви дадем полезни съвети кои козметични продукти задължително да сменяте всяка година, за да сте сигурни, че няма да навредят на кожата ви.

козметични продукти, козметични, слънцезащитни продукти, слънцезащитен крем

Слънцезащитни продукти

Това са продукти, които обикновено използваме през цялата година. Както знаете, слънчевите лъчи през зимата са много по-слаби, но кожата е по-чувствителна заради по-малкото количество меланин, който е отговорен за предпазването й. Специално създадените за зимата слънцезащитни продукти са предназначени да се използват при много ниски температури и са богати на мазнини, като по този начин се запазва естествената хидратация на кожата. Тъй като слънцезащитните продукти се използват определен период от време, обикновено част от продукта може да се остави за ползване през следващата година. Дори и да е в срок на годност обаче, понякога продуктът може да не осигури необходимата защита от силните лъчи на слънцето и дори е възможно да доведе до по-сериозни последици за кожата.

Сенки за очи

Можете да познаете, че е време да замените своите сенки за очи по промяната в консистенцията и ронливата текстура. В противен случай е вероятно да изпитвате парене или сърбеж в областта около очите, а това неминуемо може да доведе до подуване и зачервяване. Освен сенките за очи, обърнете внимание и на четките за грим, които използвате. Тяхното безупречно състояние и отлична хигиена трябва да се поддържат след всяко използване. Препоръчително е да ги дезинфекцирате с антибактериални продукти и да ги съхранявате на сухо и по-хладно място, заедно със сенките за очи. Ако не отделяте достатъчно време за поддържане на четките за грим, тогава е препоръчително да ги заменяте през няколко месеца.

Червило и балсам за устни

Тези козметични продукти попадат сред най-често използваните от нежния пол. Затова е почти сигурно, че за една година от червилото или балсама за устни няма да има и следа. Но, ако все пак сте от дамите, които обичат разнообразието и закупуват няколко подобни продукта, имайте предвид, че повече от година не е препоръчително да ги използвате. Основната функция на тази козметика все пак е да защитава устните и да ги подхранва. Как да познаете, че е време да замените червилото и балсама за устни? Освен че цветът не е толкова наситен, ароматът също се променя, а зачервяванията на устните са първият страничен ефект от вече остарялата козметика.

крем за лице, козметични, козметични продукти

Крем за лице

Нуждите на кожата се променят в зависимост от възрастта, климата, нуждата от подхранване и хидратиране. Трайно красивата кожа изисква полагане на редица грижи, а за да откриете правилните козметични продукти, е необходимо дерматолог да установи какъв е типът на вашата кожа и от какви продукти се нуждаете. В зависимост от активните съставки, които се съдържат в козметиката за лице, е подходящо периодично да я заменяте с нова, дори съдържанието на опаковката все още да не е свършило.

пилинг, лосион за тяло, козметични, козметични продукти

Пилинг и лосион за тяло

Не кремообразните козметични пилинги за тяло имат малко по дълъг срок на годност. Когато ги отворите обаче, трябва да имате предвид да ги съхранявате на хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина. Домашните пилинги за тяло могат да се съхраняват в продължение само на няколко дни, а има и такива, които траят дори седмица.

Важно е да бъдете внимателни при използването на козметични продукти, защото, колкото и полезни свойства да имат те върху кожата, остарялата или некачествена козметика може да доведе до здравословни проблеми като алергични реакции, кожни раздразнения, зачервяване на очите и поява на несъвършенства.

Последни публикации в блога

Билков масаж „Снехана“: лечебна и релаксираща терапия за ума и тялото

Природната медицина придобива все по-широка популярност у нас и редица билки и растения се употребяват за лечебни цели. В основата на използването на естествени природни средства за лечение е залегнала и философията на

Как да се справим с обривите и акнето, причинени от носенето на защитни маски

Носенето на защитни маски е част от превантивните мерки срещу разпространението на коронавирус. Въпреки че е абсолютно задължително да се поставя маска, много дерматолози наблюдават различни кожни раздразнения на лицето, особено при хората

Защо е важно да спортувате през зимата

През зимата често чувстваме умора. Времето е студено, дните са по-къси и рядко успяваме да се порадваме на слънчевите лъчи навън. Спортът и активното движение са едни от малкото начини за повдигане на

  • тенденции

Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за

Как по-бързо да се възстановим след боледуване

Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека