Loading...

Хамам (познат и като „турска баня“) е сърцето на термалната зона на Este Fitness & Spa – изискана прелюдия към всички последващи масажи и разкрасителни процедури. Помещението е в автентичната за Ориента кръгла форма, с четири индивидуални отопляеми мраморни маси, с което се отличава от всички останали в България. 

Хамам е традиционно мокро помещение, изпълнено с пара, с което се назовава и близкоизточният вариант на парната баня, унаследил и доразвил римо-византийската традиция в ритуалното къпане. Наситеният с пара топъл въздух в хамама отпуска тялото. Порите се отварят, започва естествено изхвърляне на натрупаните в тялото токсини и след около 10 минути кожата е подготвена за последваща почистваща процедура или масаж. 

Обичайно се прилага т.нар. ориенталски пилинг (с кесе) или натурални ексфолиращи продукти (кафе, чай, ориз, билки, кокос), с помощта на които се отстранява повърхностният слой мъртви клетки. Препоръчително е след хамама да се направи масаж, съобразен с индивидуалните нужди.

Препоръчително е всеки масаж да бъде предшестван от пилинг (почистваща) процедура в турската баня (хамам). В Este Fitness & Spa можете да избирате сред богата палитра от възможности:

Цени на процедурите:

Пилинг за лице
Маска за лице
Маска за коса
Маска за тяло
Пакет от маски
 48 лв.
48 лв.
40 лв.
109 лв.
190 лв. (тяло, лице и коса)
45 мин   149 лв.
60 мин   199 лв.

Масаж „Ломи-ломи“ в турската баня с пяна, глина или водорасли.

75 мин   219 лв.

Кратък пилинг на цяло тяло и масаж „Ломи-ломи“ в турската баня.

Силов масаж на цяло тяло, който има за цел да успокои и възстанови мускулатурата след физическа активност и спорт. Използват се интензивни дълбокотъканни масажни техники и стречинг, съобразени със степента на физическо натоварване и индивидуалните нужди. В резултат тялото е заредено и подготвено да се справи със следващото предизвикателство.

45 мин    169 лв.
60 мин    229 лв.

В турската баня с пяна, глина или водорасли,

75 мин    249 лв.

Кратък пилинг на цяло тяло и фитнес масаж в турската баня.

45 мин    129 лв.

Антистрес масаж в турската баня с пяна, глина или водорасли.

75 мин    189 лв.

Кратък пилинг на цяло тяло и антистрес масаж в турската баня.

Силов масаж, който облекчава болките в мускулите и тъканите, отпуска тялото, премахва напрежението. Чрез специфични бавни техники, въздействащи на тъканите в дълбочина, се постига чувствително намаляване на състоянието на хроничен стрес. Чувствате се заредени и енергизирани.

45 мин   169 лв.
60 мин   229 лв.

ката баня с пяна, глина или водорасли.

75 мин   249 лв.

Кратък пилинг на цяло тяло и дълбокотъканен масаж в турската баня.

Масаж, в който любовта и грижата вървят ръка за ръка. Специално разработена комбинация от класически техники, съобразена с особеностите на детската психика и тяло, която засилва имунитета, подобрява концентрацията и спомага за хармоничен и плавен преход през различните етапи на съзряване на организма.

30 мин    99 лв.

Детски масаж в турската баня с пяна или шоколад.

Забележка: За деца и юноши между 5 и 16 години се изисква придружител.

40 мин   86 лв.

Ориенталският пилинг „Кесе“ е традиционна източна процедура за почистване на цялото тяло, при която се използва специална ексфолираща ръкавица (кесе), изработена от коприна, луфа, вискоза или влакна от финикова палма. Обтриването с кесе премахва
мъртвите клетки, стимулира „дишането“ на кожата и подобрява кръвообращението. Извършва се върху предварително затоплено и напарено тяло, а резултатът е чиста, копринено мека и еластична кожа. Традиционно процедурата завършва с измиване на
косата и тялото.

45 мин   99 лв.

Пилинг с кафе.
Пилинг с ориз.
Пилинг със соли от Мъртво море.
Пилинг със зелен чай.
Кокосов пилинг.

Мануално третиране на засегнатите или застрашени от появата на целулит зони на тялото – бедра, седалище, ханш, корем, ръце. Спомага за увеличаването на притока на кръв, подобрява микроциркулацията и лимфотока, стимулира отстраняването на натрупаните в подкожния слой мазнини, токсини и задържани течности. В съчетание със здравословен хранителен режим и физическа активност възвръща здравия и стегнат вид на кожата, а с него и самочувствието ви.

Забележка: Препоръчителен пакет от 5 брой процедури.

40 мин   129 лв.

В турската баня с пяна, глина или водорасли.

60 мин    199 лв.

Кратък пилинг на цяло тяло с кафе и антицелу-литен масаж в турската баня.

Релаксиращ масаж на цяло тяло, при който се прилагат разнообразни техники, като внимателно разтягане (стречинг), акупресура, рефлексотерапия и ароматерапия. Цялостно енергизира тялото, увеличава притока на кръв и кислород, оставя усещане за спокойствие и лекота.

45 мин    149 лв.
60 мин    199 лв.

Балийски масаж в турската баня с пяна, глина или водорасли.

75 мин    219 лв.

Кратък пилинг на цяло тяло и балийски масаж в турската баня.

Когато сте завладени от любовта, мечтаете да споделяте всеки миг с любимия си човек, а после да съпреживявате отново и отново магията на общия спомен… Романтичният релаксиращ масаж за двама „Romance“ ще влее нова свежест във връзката ви, а сетивата ви дълго ще помнят аромата на рози и канела, както и радостта от това, че сте заедно.

45 мин    229 лв.
60 мин    309 лв.

Масаж за двама „Romance“ в турската баня с пяна, глина или водорасли.

75 мин    369 лв.

Кратък пилинг на цяло тяло и масаж за двама в турска баня.

Общи условия
This site is registered on wpml.org as a development site.