Безиглена мезотерапия: безопасно и лесно средство за подмладяване

Home/este/Безиглена мезотерапия: безопасно и лесно средство за подмладяване

Безиглена мезотерапия: безопасно и лесно средство за подмладяване

безиглена мезотерапия, процедура, грижа за лице, спа център, есте, este

Със сигурност всяка жена би искала да запази своята природна красота възможно най-дълго. И въпреки че няма козметика, която да може да съхрани младостта завинаги, днес съществуват много козметични процедури, които биха ви помогнали сериозно в стремежа да поддържате кожата си здрава, свежа и с младежки вид. Специалистите обаче определят като един от най-безболезнените и в същото време ефективни методи в тази насока – безиглена мезотерапия.

Какво представлява безиглената мезотерапия

В съвременната козметична практика съществуват два вида мезотерапия – традиционна (инжекционна) и безиглена (без използване на инжекции). При традиционния метод коктейл полезни вещества с лечебни свойства се вкарва с помощта на инжекции дълбоко в подкожната тъкан, докато при безигления вариант се използват електрически импулси, кислород под налягане, лазерни лъчи или малки игли, чрез които полезните вещества се вкарват в повърхностния слой на кожата.

Безиглена мезотерапия помага за постигането на младежки вид на кожата, като прави контура на лицето по-стегнат, повдигнат и видимо по-младежки. Тялото пък под действието на мезотерапията се освобождава от целулита и натрупаните мазнини. Днес този вид терапия е сред популярните козметични процедури с доказано действие и висока ефективност. Въвежданият в кожата специален лечебен коктейл се подбира индивидуално в зависимост от това към решаването на какъв проблем е насочена терапията.

На практика чрез подлагане на безиглена мезотерапия кожата не се травмира и възможните болезнени ефекти се свеждат практически до нула. Този вид терапия се прилага за решаване на козметични проблеми като бръчки, акне, стареене на кожата, хиперпигментация, хронична дерматоза, розацея, белези, стрии, целулит, както и загуба на контура на лицето.

безиглена мезотерапия, процедура, грижа за лице, спа център, есте, este

Видове безиглена мезотерапия

Един от доста популярните методи на безиглена мезотерапия е въвеждане на полезните вещества в кожата с помощта на електромагнитни импулси. При тази процедура медикаментът се нанася непосредствено върху кожата, след което с помощта на електромагнитни вълни от специален апарат полезните вещества се вкарват в кожата. Тази обработка усилва проницаемостта на клетките на кожата стотици пъти, благодарение на което лечебният коктейл прониква във вътрешния слой на кожата и образува там запаси, които се разпределят във времето в другите слоеве.

Освен използването на електромагнитни вълни, мезотерапията може да се провежда и чрез използване на кислород, или т.нар. кислородна мезотерапия. При нея въвеждането на активните вещества се извършва през порите на кожата под въздействието на въздух и кислород под налягане. В случая обаче дълбочината на проникване на лекарствата не е голяма, което води до по-малка ефективност на метода в сравнение с електромагнитния.

Лазерната безиглена мезотерапия от своя страна представлява въвеждане на активните вещества чрез лазерни лъчи. Електромагнитните импулси и лазерните лъчи на практика отварят каналите на епидермиса и чрез тях активните вещества достигат до по-дълбоките слоеве на кожата и я хранят отвътре.

Високоефективен метод е също така използването на специални игли, чрез които се вкарва активен серум в дълбочина на повърхностния слой на кожата. В Este Fitness & Spa например процедурата е известна под названието Micro Puncture и представлява въвеждане на специален лечебен серум, наречен Cocktail d’Actifs Régénérants, който съдържа 58 активни съставки. Лечебният коктейл изобилства от витамини и активни вещества, извлечени по най-модерни биотехнологии, и осигурява висока ефективност, дори и в случаи на силно девитализирани състояния на кожата. Серумът на практика активира клетъчната регенерация, защитава срещу вредните ефекти от свободните радикали и активира защитните функции на кожата, като подобрява епидермалната влага и тонус. В резултат кожата е ревитализирана, а епидермисът – регенериран. Интензивната процедура помага да се преборят признаците на преждевременно остаряване на кожата, стимулира вътрешнодермалното производство на колаген и води до бързи, видими резултати. Препоръчителният курс е 3 терапии в рамките на един месец.

Като цяло, за целите на безиглената мезотерапия за лице съществуват различни типове коктейли. Например при отстраняване на бръчки, пигментни петна или за подобряване цвета на лицето и др. могат да се използват коктейли от витамини, антиоксиданти и др. Терапиите срещу акне включват коктейли от витамини, антибиотици и антиоксиданти, а за оформяне на лицевия контур се ползват коктейли от еластин, аминокиселини, липолитици и колаген.

Масово използван компонент на коктейлите за лицеви процедури е хиалуроновата киселина. Често в техния състав влизат също витамини – преди всичко A, B, E и  C. Те подпомагат синтеза на колаген и активират обменните процеси в кожата, благодарение на което се забавят процесите на стареене и се подобрява цветът на лицето.

Много често при тези процедури се ползват активни аминокиселини, които насърчават синтеза на протеини, необходими за младежкия и здравословен вид, както и антиоксиданти, които помагат да се блокират окислителните процеси в кожата и да се върне нейният младежки вид.

безиглена мезотерапия, процедура, грижа за лице, спа център, есте, este

Плюсовете на безиглената мезотерапия

Процедурата е призната за един от най-комфортните, ефективни и безопасни методи за подмладяване. Освен че тя ще ви помогне да се преборите с пигментните петна и бръчките и да върнете здравословния вид на кожата си, в допълнение ще можете да го направите напълно безболезнено. За разлика от инжекционната мезотерапия и хирургическите техники за подмладяване, при безиглената мезотерапия кожата на лицето не получава никакви механични увреждания. В същото време лечебните вещества при безиглена мезотерапия проникват сравнително дълбоко в кожата, благодарение на което се постига мощен подмладяващ ефект, сравним само с хирургическа намеса или сравнително болезнената инжекционна мезотерапия.

Имайте предвид обаче, че някои дефекти биха могли да бъдат отстранени само чрез хирургическа намеса.

И накрая, ще ви представим още един неоспорим плюс на процедурата – липсата на възстановителен период. Обикновено след курс по безиглена мезотерапия можете веднага да се върнете към обичайните си всекидневни ангажименти.

Ако сме ви заинтригували, заповядайте в Este Fitness & Spa. Нашите консултанти ще ви запознаят подробно с процедурата и с това какви ползи може да има тя върху вашата кожа. А в следващата ни статия ще ви разкажем и за другия тип мезотерапия – инжекционната. Трябва да имате предвид обаче, че тази терапия се доближава по-скоро до медицинско лечение и се извършва само от квалифицирани медицински лица.

Последни публикации в блога

  • лечебни масажи, лечебен масажи, процедури здравословни

Лечебни масажи – превенция срещу различни заболявания

В днешната статия ще разгледаме най-разпространените лечебни масажи, които се практикуват по целия свят. Масажът е една от най-приятните и отпускащи процедури, която се практикува още от древността. Ползите за организма от

  • онлайн тренировки

Онлайн тренировки с Este Fitness & Spa

В дни на пандемия и социална изолация, не всеки разполага с дъмбели, щанги и скъпи тренажори. Затова спа център Este Fitness & Spa организира online тренировки с Коце. Всичко, от което наистина се

6 навика, от които не трябва се отказвате след края на пандемията

През последните месеци ежедневието ни напълно се промени, а заедно с него и нашите хигиенни, козметични и хранителни навици. Социалната изолация заради пандемията ни принуди да започнем разкрасителни процедури у дома, да превърнем

Este Fitness & Spa възстановява дейността си

Уважаеми клиенти, Радваме се да Ви съобщим, че “Este Fitness & SPA” възстановява дейността си от 19.05.2020 г. при строги мерки за безопасност. Уверяваме, че ще бъдат спазени всички разпоредби на Министерство на

  • настроението, настроението у дома, настроение

6 начина да подобрите настроението си, докато сте у дома

В ситуацията на извънредно положение и несигурност е напълно естествено нивото на стрес да се повиши. Ежедневният ни ритъм на живот драстично се променя. Вече работим предимно от вкъщи, ограничаваме напълно социалните си

  • детоксикация, детокс, какво е детоксикация, detox

Детоксикация през пролетта в няколко лесни стъпки

Пролетта е сезонът, през който природата се събужда и възвръща своите сили. Това е и най-подходящото време да пречистим тялото си от натрупаните през зимата токсини и мазнини, както и да възвърнем баланса

  • форма, добра форма, фитнес, вкъщи

Как да поддържаме форма, докато сме у дома

Изминава и поредният ден, в който сме затворени у дома. Обичайно прекарваме времето си в леглото, на дивана или на бюрото пред компютъра. Движим се все по-малко и това води до отпадналост, липса