Безиглена мезотерапия: безопасно и лесно средство за подмладяване

Home/este/Безиглена мезотерапия: безопасно и лесно средство за подмладяване

Безиглена мезотерапия: безопасно и лесно средство за подмладяване

безиглена мезотерапия, процедура, грижа за лице, спа център, есте, este

Със сигурност всяка жена би искала да запази своята природна красота възможно най-дълго. И въпреки че няма козметика, която да може да съхрани младостта завинаги, днес съществуват много козметични процедури, които биха ви помогнали сериозно в стремежа да поддържате кожата си здрава, свежа и с младежки вид. Специалистите обаче определят като един от най-безболезнените и в същото време ефективни методи в тази насока – безиглена мезотерапия.

Какво представлява безиглената мезотерапия

В съвременната козметична практика съществуват два вида мезотерапия – традиционна (инжекционна) и безиглена (без използване на инжекции). При традиционния метод коктейл полезни вещества с лечебни свойства се вкарва с помощта на инжекции дълбоко в подкожната тъкан, докато при безигления вариант се използват електрически импулси, кислород под налягане, лазерни лъчи или малки игли, чрез които полезните вещества се вкарват в повърхностния слой на кожата.

Безиглена мезотерапия помага за постигането на младежки вид на кожата, като прави контура на лицето по-стегнат, повдигнат и видимо по-младежки. Тялото пък под действието на мезотерапията се освобождава от целулита и натрупаните мазнини. Днес този вид терапия е сред популярните козметични процедури с доказано действие и висока ефективност. Въвежданият в кожата специален лечебен коктейл се подбира индивидуално в зависимост от това към решаването на какъв проблем е насочена терапията.

На практика чрез подлагане на безиглена мезотерапия кожата не се травмира и възможните болезнени ефекти се свеждат практически до нула. Този вид терапия се прилага за решаване на козметични проблеми като бръчки, акне, стареене на кожата, хиперпигментация, хронична дерматоза, розацея, белези, стрии, целулит, както и загуба на контура на лицето.

безиглена мезотерапия, процедура, грижа за лице, спа център, есте, este

Видове безиглена мезотерапия

Един от доста популярните методи на безиглена мезотерапия е въвеждане на полезните вещества в кожата с помощта на електромагнитни импулси. При тази процедура медикаментът се нанася непосредствено върху кожата, след което с помощта на електромагнитни вълни от специален апарат полезните вещества се вкарват в кожата. Тази обработка усилва проницаемостта на клетките на кожата стотици пъти, благодарение на което лечебният коктейл прониква във вътрешния слой на кожата и образува там запаси, които се разпределят във времето в другите слоеве.

Освен използването на електромагнитни вълни, мезотерапията може да се провежда и чрез използване на кислород, или т.нар. кислородна мезотерапия. При нея въвеждането на активните вещества се извършва през порите на кожата под въздействието на въздух и кислород под налягане. В случая обаче дълбочината на проникване на лекарствата не е голяма, което води до по-малка ефективност на метода в сравнение с електромагнитния.

Лазерната безиглена мезотерапия от своя страна представлява въвеждане на активните вещества чрез лазерни лъчи. Електромагнитните импулси и лазерните лъчи на практика отварят каналите на епидермиса и чрез тях активните вещества достигат до по-дълбоките слоеве на кожата и я хранят отвътре.

Високоефективен метод е също така използването на специални игли, чрез които се вкарва активен серум в дълбочина на повърхностния слой на кожата. В Este Fitness & Spa например процедурата е известна под названието Micro Puncture и представлява въвеждане на специален лечебен серум, наречен Cocktail d’Actifs Régénérants, който съдържа 58 активни съставки. Лечебният коктейл изобилства от витамини и активни вещества, извлечени по най-модерни биотехнологии, и осигурява висока ефективност, дори и в случаи на силно девитализирани състояния на кожата. Серумът на практика активира клетъчната регенерация, защитава срещу вредните ефекти от свободните радикали и активира защитните функции на кожата, като подобрява епидермалната влага и тонус. В резултат кожата е ревитализирана, а епидермисът – регенериран. Интензивната процедура помага да се преборят признаците на преждевременно остаряване на кожата, стимулира вътрешнодермалното производство на колаген и води до бързи, видими резултати. Препоръчителният курс е 3 терапии в рамките на един месец.

Като цяло, за целите на безиглената мезотерапия за лице съществуват различни типове коктейли. Например при отстраняване на бръчки, пигментни петна или за подобряване цвета на лицето и др. могат да се използват коктейли от витамини, антиоксиданти и др. Терапиите срещу акне включват коктейли от витамини, антибиотици и антиоксиданти, а за оформяне на лицевия контур се ползват коктейли от еластин, аминокиселини, липолитици и колаген.

Масово използван компонент на коктейлите за лицеви процедури е хиалуроновата киселина. Често в техния състав влизат също витамини – преди всичко A, B, E и  C. Те подпомагат синтеза на колаген и активират обменните процеси в кожата, благодарение на което се забавят процесите на стареене и се подобрява цветът на лицето.

Много често при тези процедури се ползват активни аминокиселини, които насърчават синтеза на протеини, необходими за младежкия и здравословен вид, както и антиоксиданти, които помагат да се блокират окислителните процеси в кожата и да се върне нейният младежки вид.

безиглена мезотерапия, процедура, грижа за лице, спа център, есте, este

Плюсовете на безиглената мезотерапия

Процедурата е призната за един от най-комфортните, ефективни и безопасни методи за подмладяване. Освен че тя ще ви помогне да се преборите с пигментните петна и бръчките и да върнете здравословния вид на кожата си, в допълнение ще можете да го направите напълно безболезнено. За разлика от инжекционната мезотерапия и хирургическите техники за подмладяване, при безиглената мезотерапия кожата на лицето не получава никакви механични увреждания. В същото време лечебните вещества при безиглена мезотерапия проникват сравнително дълбоко в кожата, благодарение на което се постига мощен подмладяващ ефект, сравним само с хирургическа намеса или сравнително болезнената инжекционна мезотерапия.

Имайте предвид обаче, че някои дефекти биха могли да бъдат отстранени само чрез хирургическа намеса.

И накрая, ще ви представим още един неоспорим плюс на процедурата – липсата на възстановителен период. Обикновено след курс по безиглена мезотерапия можете веднага да се върнете към обичайните си всекидневни ангажименти.

Ако сме ви заинтригували, заповядайте в Este Fitness & Spa. Нашите консултанти ще ви запознаят подробно с процедурата и с това какви ползи може да има тя върху вашата кожа. А в следващата ни статия ще ви разкажем и за другия тип мезотерапия – инжекционната. Трябва да имате предвид обаче, че тази терапия се доближава по-скоро до медицинско лечение и се извършва само от квалифицирани медицински лица.

Последни публикации в блога

  • хамамът, хамам, турска баня, спа

Хамамът – екзотиката и мистичността на Ориента

Краят на работната седмица наближава, а вие все още нямате планове за почивните дни. Без съмнение ви предстоят рутинни задължения, свързани с домакинство или грижи за семейството, които нямат край. За съжаление, не

  • стрии, премахване на стрии, стриите

Премахване на упоритите стрии по кожата – възможно ли е?

Несъвършенствата по кожата са тема табу за мнозина. По пътя към перфектната външност и подведени от предразсъдъци, хората често се подлагат на болезнени манипулации и допълнително увреждат кожата си. Няма единодушно мнение кои

  • стречинг, стречинг упражнения

Стречинг упражненията – първата стъпка към успешна тренировка

Тренировката във фитнес залата е строго индивидуална при всеки човек. Някои предпочитат да съкращават времето за спорт и практикуват високо интензивна тренировка с много силово натоварване. Други са привърженици на по-леките упражнения с

  • пигментни петна, кожа, кожни петна, петна по кожата

Как да предотвратим появата на пигментни петна върху кожата

Горещите летни дни неудържимо ни привличат към морето, екзотичните плажове и разхлаждащите басейни. Или към красивите планински курорти. Всяка свободна минута предпочитаме да прекараме в разходки под ярките лъчи на слънцето. Мечтаем за

Как масажът „Ломи-ломи“ завладя целия свят и защо се практикува?

В разгара на лятото ви пренасяме на едно от най-екзотичните и красиви местенца по света, а именно Хавай. Загадъчните и необятни плажове привличат хиляди туристи годишно. Бурните сини вълни, невероятните залези на слънцето

Превърнете мечтата си за перфектна визия в реалност с BTL Exilis

Днешното забързано ежедневие предполага все по-честа консумация на нездравословни храни и напитки. Приемът на по-голямо количество въглехидрати и мазнини трябва да се извършва с мярка и ясно съзнание колко често човек може да