Масаж с вулканични камъни: нежна грижа за тялото

Home/este/Масаж с вулканични камъни: нежна грижа за тялото

Масаж с вулканични камъни: нежна грижа за тялото

масаж с вулканични камъни, масаж, камъни

Тънкостите на масажното изкуство се усвояват в продължение на хилядолетия. Една от най-древните процедури, практикувана за затопляне на цялото тяло и отпускане на мускулите, се нарича hot stone massage или в превод от английски – масаж с вулканични камъни. За произхода на терапията се носят много легенди.

За пръв път азиатските народи са използвали горещите камъни преди повече от 4000 години. Топлината, която те излъчвали, помагала за облекчаване на стомашни болки и подобряване на функциите на редица вътрешни органи. Америка е сред държавите, където масажът бързо придобил популярност. Вулканичните камъни намерили приложение и в грижите за красотата. Те са използвани за ексфолиране и постигане на гладкост и мекота на кожата.

В съвременните спа центрове терапевтите модернизират процедурата, но ползите от прилагането на вулканични камъни върху тялото на масажирания не се променят. Доказал своята ефективност, масажът бързо се превръща в любима спа терапия за една голяма част от любителите на уелнес услугите.

масаж с вулканични камъни, масаж, масажи, спа, вулканични камъни

Каква е същността на масажа с вулканични камъни

За да практикуват процедурата, терапевтите избират предварително обработени плоски и гладки камъни от вулканичен тип скала, наречена базалт. Те са с различна форма и размери в зависимост от частите на тялото, върху които ще бъдат поставени. Основно свойство на камъните е задържането на топлина за дълъг период от време. Преди да пристъпи към масаж с вулканични камъни, терапевтът поставя камъните в затоплящ уред. Топлината отпуска мускулите на тялото, а комбинацията от нежните движения на терапевта и приятната обстановка в спа центъра създават уникално усещане за спокойствие и наслада.

Горещите камъни обикновено се поставят върху гърба, стомаха, ръцете и краката на масажирания. В някои случаи, съобразено с индивидуалните особености на масажирания, терапевтът нагрява с вулканичните камъни своите длани и след това с леки движения масажира тялото на клиента. По време на терапията няма опасност от изгаряне по кожата. Температурата на загретите камъни е напълно подходяща за провеждане на масаж с вулканични камъни, без да се нарани тялото на масажирания.

Физическите и емоционалните ползи от процедурата

Терапевтичните камъни притежават огромна лечебна сила. Топлината, която излъчват,  помага за облекчаване на мускулното напрежение и болка. Нежните и плавни движения увеличават притока на кръв към засегнатата област и намаляват мускулните спазми. Подобрената циркулация премахва токсините и улеснява пренасянето на хранителни вещества и кислород до всяка част от тялото. След масаж с вулканични камъни значително се подобрява подвижността на ставите и се улеснява движението.

Процедурата действа и върху емоциите и значително намалява тревожността и стреса, особено при хора, подложени на ежедневно натоварване. Терапията с вулканични камъни може да замени сънотворните лекарства, защото отпуска тялото, помага при проблеми със съня и успокоява нервната система.  Вулканичните камъни повишават потока на енергия в целия организъм. Те са ефективно средство, допълващо лечението на редица хронични заболявания.

Няколко полезни съвета преди масаж с вулканични камъни

Безспорно масаж с вулканични камъни се практикува не просто като релаксиращ метод, но и като средство за алтернативна медицина. За да извлечете всички ползи от процедурата, съветваме ви да разговаряте със своя терапевт в спа центъра. Не се притеснявайте да съобщите, ако камъните са прекалено топли за вашата кожа или натискът върху тялото е твърде силен. Винаги може да споделите за всички неразположения, които изпитвате по време на масажа. Още в началото уведомете професионалния терапевт за вашето здравословно състояние или различни оплаквания, които имате. Професионалистите бързо ще анализират потребностите и специфичните ви нужди.

За да сте сигурни, че ще получите максимално удоволствие и наслада от проведената терапия, както и ще постигнете най-добър ефект върху здравето си, посещавайте винаги спа центрове, с доказано високо ниво на предлаганите услуги и висок професионализъм. Спа център Este Fitness & Spa предлага масаж с вулканични камъни в приятна и изискана обстановка, а терапевтите в спа комплекса с радост ще посрещнат всички ваши желания и ще гарантират за професионалното изпълнение на всяка процедура.

Последни публикации в блога

  • вип ритуали, селекция вип ритуали

Селекция от ВИП ритуали в Este Fitness & Spa

Изборът на първокласни спа процедури може да се окаже истинско предизвикателство за ценителите на незабравимите спа преживявания. Особено, ако търсите перфектното място за пълноценна почивка, релакс и спокойствие, в съчетание с изискана атмосфера

  • кожата през пролетта

5 съвета как да се погрижите за кожата през пролетта

Пролетта настъпи и независимо от постоянните температурни промени, съвсем скоро ще имаме възможността да се насладим на по-дълги и слънчеви дни. Колкото и нетърпеливо да очакваме затоплянето на времето е важно да си

  • във форма, във форма след празниците

Във форма след празниците: мисията е възможна

Дългоочакваните майски празници носят много настроение, свежест и радост. Те са посветени на срещите с близки и приятели, слънчевите разходки сред природата и  празненствата с отрупани маси. И колкото и да се стремим

  • йога или пилатес

Йога или пилатес – как да изберете по-подходящата практика за вас

В разгара на пролетта обикновено се ориентираме към подходящи спортни активности за стягане и оформяне на тялото. Има няколко тренировки, които са предназначени за извайване на фигурата и подобряване на силата и издръжливостта.

Билков масаж „Снехана“: лечебна и релаксираща терапия за ума и тялото

Природната медицина придобива все по-широка популярност у нас и редица билки и растения се употребяват за лечебни цели. В основата на използването на естествени природни средства за лечение е залегнала и философията на

Как да се справим с обривите и акнето, причинени от носенето на защитни маски

Носенето на защитни маски е част от превантивните мерки срещу разпространението на коронавирус. Въпреки че е абсолютно задължително да се поставя маска, много дерматолози наблюдават различни кожни раздразнения на лицето, особено при хората