Масаж с океански миди: вълшебство в спа процедурите

Home/este/Масаж с океански миди: вълшебство в спа процедурите

Масаж с океански миди: вълшебство в спа процедурите

масаж с миди, масаж с океански миди, спа масаж, lava shells, shells massage, lava shell масаж

Мрачните и хладни дни влияят отрицателно върху емоционалното състояние и настроението. Летните месеци са твърде далеч, за да мечтаете за гледка към морските вълни, шоколадов тен и коктейл в ръка. В опит за бягство от сивото ежедневие ви препоръчваме нежна и релаксираща процедура, свързана с екзотичните и възхитителни острови в южната част на Тихия океан. Там се срещат т.нар. тигрови миди. Дълги години те са смятани за непотребни, а днес са в основата на един от най-популярните масажи по света – Lava Shell или т.нар. масаж с миди.

За да се използват в спа процедурите, океанските миди преминават през специален процес на обработка, докато се получи съвършен продукт. Готовите миди са изградени от порцелан с натрошена черупка. Те задължително се полират, за да могат нежно и гладко да се плъзгат по кожата на масажирания. Мидите се запълват с биоразградим самозатоплящ се гел преди съответната спа процедура. Той съдържа магнезий, водорасли и цинк, а съставките действат успокояващо и водят до освобождаване на мускулната умора и напрежение.

Преди да пристъпите към практикуване на масажната техника, ще ви разкажем за особеностите и полезните действия на процедурата.

Как протича процедурата масаж с миди

Масаж с миди е една от най-релаксиращите и приятни спа процедури, зареждаща тялото със сила и енергия. Практикуването му се извършва само от професионални терапевти, които познават спецификите на човешкото тяло и правилните масажни техники. Както е известно, повърхността на мидата не е напълно гладка и по тази причина е необходимо тя предварително да се полира. Специалният цел пък, с който се пълнят мидите, се разработва в Англия, като за целта те се транспортират от Филипините до островната държава. Във всяка мида е изградено контейнерче, в което се поставя гелът, смесен с магнезий, водорасли и цинк. Полученото съдържание е биоразградимо и при допир с тялото напълно естествено се самозатопля. Преди терапията да започне, тялото на масажирания се овлажнява с хидратиращо масло. Обикновено се използва сусамово масло, богато на витамин Е. В Аюрведа то традиционно се използва за облекчаване симптомите на стрес и напрежение.

Масажът е толкова отпускащ, че повечето клиенти предпочитат процедура за цялото тяло вместо определени части от него. За да се постигне максимална ефективност и качество на „перлата“ на масажните процедури, специалистите в спа център Este Fitness & Spa разполагат със специална масажна маса, върху която се извършва терапията. Масата е посипана със затоплящ натрошен кварц, който действа релаксиращо. Полускъпоценният камък е изключително полезен, защото отнема негативната енергия от организма и затопля приятно цялото тяло. Затова студените есенни и зимни дни са изключително подходящи за масаж с миди.

масаж с миди, масаж с океански миди, есте, спа център, масажи

Какви са ползите за организма от терапията масаж с миди

Популярният масаж с миди, пренесъл духа на Филипините в спа центъра, носи редица предимства за организма. На първо място това е успокояващият ефект, който се дължи на затоплянето на тялото и деликатните масажиращи действия. По време на процедурата се използват антистрес техники, които оставят усещането за свежест и сила. Черупките на мидите съдържат калциеви йони, които при нагряване се прехвърлят върху кожата на масажирания. Калцият действа регенериращо и помага за стягане на кожата. Сред ползите от практикуването на масаж с миди попада и засилване циркулацията на кръвта и лимфата, успокояване на болката при травми и наранявания и редуциране на задържаната вода в тялото. Процедурата помага също за увеличаване нивото на концентрация и укрепва имунната система след продължително боледуване.

Какво още трябва да знаете за масажа

Професионалните терапевти в Este Fitness & Spa препоръчват процедурата с океански миди да завърши с масаж на глава. С плавни и нежни движения в областта на черепа се понижават нивата на стрес и напрежение, а позитивните емоции се засилват. Много често масаж с миди се практикува и за лице. За тази цел в контейнерчето на мидата се поставя гел, който има охлаждащо действие, тонизира и хидратира кожата. За да се постигне пълен релакс, терапията с океански миди за тяло трябва да продължи около 75 минути. Важно е през цялото време масажираният да се чувства комфортно и приятно, за което благоприятства отпускащата атмосфера в спа комплекса.

Вижте видеото, в което Надежда Халачева, управител на Este Fitness & Spa, в компанията на терапевт на спа центъра гостуват при Гала в На кафе по NOVA TV, за да представят процедурата масаж с миди.

Зимата вече е на прага ни. Затова се погрижете за вашето здраве и красота по най-добрия за сезона начин. В спа център Este Fitness & Spa ще получите професионална терапия, проведена от нашите обучени терапевти. Насладете се на екзотичен масаж с океански миди и се потопете в спокойната и изискана атмосфера на спа центъра.

Последни публикации в блога

  • грешки при тренировки

Най-честите грешки при тренировки в залата

Темата за здравословния начин на живот продължава да бъде сред най-актуалните днес. Основна роля в нея заема спортът и редовните тренировки в залата. Много често в стремежа си да тренираме повече и да

  • красива и гладка кожа

Радвайте се на красива и гладка кожа с малки усилия

Всички знаем колко много усилия отнемат грижите за красотата. Ежедневните терапии, изборът на подходящи козметични продукти, ритуалите за поддържане на добър външен вид на кожата са малка част от рутинните бюти занимания, които

  • спа процедури, имунитет

Кои спа процедури могат да повишат имунната ви защита

Сред най-актуалните теми в разгара на зимата безспорно попадат съветите за повишаване на имунитета и защитните сили на организма. Всички отлично знаем, че до голяма степен поддържането на добро здраве зависи от храната,

  • залата, как да разнообразим тренировките, фитнес тренировки, фитнес залата

Идеи как да разнообразите тренировките в залата

Наближава краят на годината или периодът на равносметка за постигнатите цели и задачи. За мнозина поддържането на стройна фигура се е превърнало в част от ежедневната рутина. За да остане така и през

Зимен релакс и спа почивка – мечтаният подарък за празниците

Всяка година с нетърпение очакваме коледните и новогодишни празници. Това е времето, в което се виждаме със семейството и близките хора и се наслаждаваме на любимите си занимания. Покрай цялата празнична еуфория обаче, обикновено

  • тревожността

Как да преодолеете тревожността в най-динамичния период от годината

През есента ставаме по-раздразнителни и настроенията ни се сменят непрекъснато. Причината е, че със застудяването на времето и недостига на достатъчно слънчеви лъчи чувстваме повече умора и сънливост. Освен това се наслаждаваме по-малко

This site is registered on wpml.org as a development site.