Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

Home/este/Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за красота, друг път сме склонни да опитаме нещо различно и актуално и да се придържаме към годишните тенденции. Несъмнено изминалата година беше изпълнена с много предизвикателство и внесе сериозни промени в нашата рутина. Наред с непрекъснатите грижи за здравето и хигиената, ние се научихме да поддържаме кожата си непрекъснато гладка и хидратирана заради ежедневното носене на маски. Започнахме да използваме по-малко грим, наблегнахме и на здравословното хранене, за да си осигурим по-добър тонус.

Не е изненада, че през 2021 също се очертават нови и интересни промени в грижите за красотата. Затова няма да губим повече време и ще ви представим 5 водещи прогнози за тенденции през тази година.

тенденции, натурални продукти за кожа

Използване на повече продукти за омекотяване на кожата

Безспорно във всяка дамска чанта има поне по един дезинфекциращ продукт за ръце, който се използва ежедневно. Голяма част от тези продукти са изключително агресивни към кожата и често предразполагат към алергични реакции или причиняват кожни раздразнения. По тази причина дерматолозите препоръчват използването на кремове за ръце по няколко пъти на ден, защото те едновременно овлажняват и омазняват кожата. Много производители на хигиенни продукти твърдят, че започват да използват съставки, които щадят кожата  и са съобразени с нейната чувствителност. Защо пък да не очакваме и тенденции брандовете да променят формулите на продуктите за дезинфекция, които произвеждат.

натурална козметика, тенденции

Преминаване изцяло към натурална козметика

Натуралната козметика придобива популярност у нас през последните няколко години и се забелязва ръст при търсенето на продукти с висока концентрация на активни съставки, без химикали и добавени аромати. Освен че са хипоалергенни и могат да се използват безпроблемно дори при чувствителна кожа, натуралните продукти почистват всички замърсявания и осигуряват свеж и сияен вид на кожата. Este Fitness & Spa е единственият спа комплекс у нас, откъдето можете да закупите продукти на козметичните брандове Biologique Recherche и NIANCE®. И двата водещи световни бранда използват изцяло естествени съставки в своите продукти за здраве и красота на кожата.

спа и уелнес, тенденции

Използване на повече почистващи продукти за лице

Независимо колко усилия полагате в грижата за кожата, правилното почистване е първото нещо, което ще ви гарантира гладкост, нежност и блясък. Дори да прекарвате цял ден у дома, лицето ви пак е подложено на замърсяване заради праха във въздуха. Затова всяка вечер е необходимо кожата да се почиства в дълбочина с мляко и лосион. Препоръчително е да се консултирате и със специалист или дерматолог какви почистващи продукти са подходящи за вашия тип кожа.

процедури, тенденции

Повече спа и уелнес процедури

Ежедневният стрес и напрежение носят много негативни последици за нашето здраве и външния вид на кожата. В допълнение, прекарваме толкова много време затворени в помещения, че сме ограничили напълно движението. Напълно естествено е да прогнозираме, че спа и уелнес процедурите ще се превърнат в неразделна част от нашето ежедневие. Спа центровете са едно от малкото места, където можем да отпуснем тялото си и да освободим ума си от нежелани мисли. Сред процедурите, които носят истинска наслада и удоволствие, попадат релаксиращите терапии и ритуали,  хидромасажните процедури, както и спортните активности за хармония и тонус на тялото.

Тренировки за оформяне на стройно и стегнато тяло

Разбира се, красотата не се изразява единствено в грижи за кожата. За да се чувстваме жизнени и енергични, е важно да поддържаме също стройна фигура. Затворените спортни зали и изолацията у дома са една от причините да усещаме тялото си отпуснато и да натрупваме повече подкожни мазнини. Затова към водещите тенденции в грижите за красотата прибавяме и редовните тренировки, било то във фитнес залата или у дома с онлайн инструктор.

Почерпихте ли вдъхновение от изброените тенденции? И ще се придържате ли към тях тази година. Това решавате сами, а ние ще продължаваме да ви припомняме колко е важно да полагате грижи за здравето и красотата си.

Последни публикации в блога

Билков масаж „Снехана“: лечебна и релаксираща терапия за ума и тялото

Природната медицина придобива все по-широка популярност у нас и редица билки и растения се употребяват за лечебни цели. В основата на използването на естествени природни средства за лечение е залегнала и философията на

Как да се справим с обривите и акнето, причинени от носенето на защитни маски

Носенето на защитни маски е част от превантивните мерки срещу разпространението на коронавирус. Въпреки че е абсолютно задължително да се поставя маска, много дерматолози наблюдават различни кожни раздразнения на лицето, особено при хората

Защо е важно да спортувате през зимата

През зимата често чувстваме умора. Времето е студено, дните са по-къси и рядко успяваме да се порадваме на слънчевите лъчи навън. Спортът и активното движение са едни от малкото начини за повдигане на

  • тенденции

Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за

Как по-бързо да се възстановим след боледуване

Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека