Детски масаж: вълнуващо и отпускащо приключение в спа центъра

Home/este/Детски масаж: вълнуващо и отпускащо приключение в спа центъра

Детски масаж: вълнуващо и отпускащо приключение в спа центъра

детски масаж, масаж за деца, спа център

Спа центърът е едно от местата, където тялото и умът се отпускат напълно. Релаксиращите процедури действат успокояващо и ободряващо на целия организъм и ви изпълват с нови сили и енергия, които са изключително необходими, за да се справяте с лекота с ежедневните предизвикателства. Истинско удоволствие е да споделяте приятните моменти в спа центъра с цялото семейство, а днес е по-лесно отвсякога да организирате спа ден за вас и вашите близки. Este Fitness & Spa предлага разнообразие от спа ритуали и терапии, които са подходящи дори за най-малките членове на семейството. Така ще споделяте приятните моменти в спа центъра в компанията на малчугана и същевременно ще го зарадвате с приятни и релаксиращи процедури.

Детски масаж оказва благоприятно влияние върху детската физика и психика. Процедурата съчетава специално разработена комбинация от класически техники, които спомагат за хармоничния и плавен преход през различните етапи от съзряването на организма. В настоящата статия ще разберете кои са ключовите за детския организъм ползи от практикуването на детски масаж.

Подобряване на паметта и концентрацията

Днес голяма част от децата са привлечени от технологиите и прекарват все повече време с телефона в ръка. Несъмнено вредите от прекомерното използване на техниката влияе върху възможностите на децата да развиват своите умствени способности. Занимателните и образователни игри обаче не са единствените начини за развиване на паметта в ранна детска възраст. Чрез детски масаж се предоставя повече енергия на тялото и същевременно спомагат за по-добрата концентрация както при най-малките, така и при децата в училище. Комбинирането на различни терапевтични методи и упражнения допринася за умственото развитие на детето, за подобряване на паметта и за по-добра координация на движенията.

Подсилване на имунната система

Както знаете, децата в сравнение с възрастните се разболяват много по-често, особено когато са по-малки, тъй като организмът не е изградил достатъчно силна защита и по-трудно се бори срещу вирусите. Терапевти доказват, че чрез детски масаж се повишават защитните функции на организма и засилва способността на тялото да се бори с вирусите и бактериите. Чрез практикуването на различни масажни техники се подобрява кръвообращението на детския организъм и функциите на лимфната система, а в резултат тялото е заредено с нови сили и енергия. Укрепването на имунитета на детето, особено през периода на студените есенно-зимни месеци, е изключително важно, защото организмът е особено уязвим на различни външни фактори в този период.

детски масаж, деца

Подпомагане на растежа и премахване на болките и сковаността в тялото

Детски масаж оказва много добро въздействие при деца с понижен мускулен тонус, защото подобрява подвижността на ставите, укрепва мускулите и подпомага двигателната активност. Голяма част от децата имат проблеми с опорно-двигателния апарат заради продължителното време, което прекарват седнали на ученическия чин или носейки тежка раница с учебници. Специалната процедура в спа центъра намалява болките в гърба и кръста, редуцира мускулното напрежение и помага за възстановяване и предотвратяване на нараняванията.

Премахване на стреса и умората

Здравето на децата е пряко свързано с емоциите и чувствата, които изпитват. Преходът към училище понякога е доста труден, защото средата на детето коренно се променя и то започва да изгражда различни навици. Тази промяна обикновено води до увеличаване на умората и до необходимост от повече сън за организма, а често и до поява на стрес и напрежение. Основна цел на детския масаж е отпускане и тонизиране на тялото и подобряване на психическото и физическо състояние на детето. Доказано е, че детски масаж в спа центъра помага да се регулират нивата на тревожност и да се намали нивото на хормона кортизол, който е свързан със стреса и дискомфорта.

Ползите от детски масаж са много и определено процедурата не е свързана единствено с нагласите на родителите за осигурят едно релаксиращо изживяване за децата. Без съмнение, за качеството на масажа допринася и уютната атмосфера в спа център Este Fitness & Spa и професионалните терапевти, които отлично познават и използват различни масажни техники, съобразени с физиката и индивидуалните потребности на децата. За спокойствието на родителите и сигурността на децата масажът за деца и юноши между 5 и 16 години се практикува в спа центъра единствено в присъствието на придружител.

детски масаж, без стрес и умора, деца, дете

Процедурата детски масаж може да се извършва и в турската баня в спа комплекса с пяна или шоколад по избор. Изборът на масажен крем от шоколад не е случаен, тъй като той стимулира производството на хормона ендорфин, познат още като хормон на щастието, а детската кожа става хидратирана, нежна и мека. Необходимо е да знаете, че при масажа за деца от различни възрасти могат да бъдат използвани разнообразни похвати и масажни методи, тъй като в ранна детска възраст организмът на детето е по-чувствителен и мускулите и ставите все още се развиват.

Ако ви предстои посещение в Este Fitness & Spa, не се колебайте да отидете с цялото семейство. Прекарайте един приятен и отпускащ спа ден и се възползвайте от многобройните ползите от спа терапиите.

Последни публикации в блога

  • близките

Как да зарадвате близките си през най-вълшебните дни от годината

Месец декември винаги минава неусетно, защото сме в трепетно очакваме на най-прекрасните дни от годината. Коледните светлини блестят навсякъде, вече планираме къде ще прекараме празниците и се вълнуваме от срещите с най-близките. Въпреки

  • корем, корема, мастните натрупвания, мастни натрупвания

5 лесни начина да се справите с мастните натрупвания в областта на корема

Начинът на живот оказва сериозно влияние върху нашето физическо и психическо състояние. Онези от вас, които редовно тренират, знаят колко трудно е да се премахнат мастните натрупвания, които засягат особено лесно областта на

  • тонуса, здравето и тонуса, у дома, вкъщи тонуса

Как да подобрите здравето и тонуса си, докато сте у дома

В последните седмици прекарваме по-голямата част от деня у дома, съчетавайки работните задължения с грижите към семейството. Това определено се превръща в голямо предизвикателство както за емоционалното, така и за физическото състояние на

  • кожата на лицето

Какви грижи да полагате за кожата на лицето в условия на епидемия

Кожата на лицето изисква непрекъснати грижи през цялата година, за да бъде здрава, мека и сияйна. Несъмнено смяната на сезоните и по-конкретно рязкото захлаждане на времето веднага се отразявя върху нейната свежест и

Намалете умората и стреса с 5 масажни процедури

Ежедневието ни е изпълнено с много предизвикателства, с които трябва да се справим. Като започнем от динамичните сутрини и интензивния трафик, в който обикновено попадаме и продължим със задачите на работното място, задълженията

  • мускулна треска

Как да се справите с мускулна треска след интензивна тренировка

След интензивна физическа активност вероятно поне веднъж сте са изпитвали чувството на болка и дискомфорт в тялото, познато като мускулна треска. Всъщност от болки в тялото след тренировка не са застраховани дори трениращите,