Открийте кое спортно занимание е най-подходящо за вас

Home/este/Открийте кое спортно занимание е най-подходящо за вас

Открийте кое спортно занимание е най-подходящо за вас

спортно занимание, занимание, спорт, фитнес

Със затоплянето на времето и отварянето на парковете и спортните зали сте взели решения да започнете активно да тренирате, като начин за укрепване на имунитета и здравето. Все още обаче изпитвате колебания кое спортно занимание пасва най-добре на вашето настроение и темперамент. Желаете да свалите излишните килограми, като заедно с това се стремите също да намалите стреса и напрежението. От познати чувате, че груповите тренировки помагат за осъществяване на нови социални контакти, но не си представяте как след изтощителна тренировка ще имате желание за дълги разговори.

Ако си задавате част от тези въпроси, в тази статия ще откриете правилните отговори.  Никак не е лесно да определите най-подходящото спортно занимание за вас. Докато стоите на кръстопът и се колебаете каква тренировка да изберете, ние ще ви помогнем, като разгледаме най-популярните и ефективни спортни занимания. Настанете се удобно и открийте кой спорт ви носи най-голямо удовлетворение и не на последно място – забавление.

плуване, занимание, спорт, спортно занимание, плуване на закрито, есте

Плуване

Един от малкото спортове, който тренира не само тялото, но и психиката. Ако обичате свободата и не се страхувате да се гмурнете в сините дълбини, значи това занимание подходящо за вас. По време на тренировка се използват всички мускули в тялото и това превръща плуването в един от най-ефективните начини за изгаряне на калории. Освен че ви поддържа в отлична форма, плуването освобождава напрежението и значително намалява нивата на тревожност и депресия. Това сортно занимание не е подходящо за осъществяване на социални контакти, тъй като тренировката протича самостоятелно, но тя определено ще повиши тонуса и самочувствието ви.

Ако се притеснявате от температурата на водата или от чистотата на басейна, бързаме да ви успокоим. Повечето спортни зали и спа центрове, които разполагат с плувен басейн, се придържат към строго определени норми за поддържане на конкретна температура и дезинфекция на басейна. Специално в Este Fitness & Spa дезинфекцията се извършва чрез иновативна озонаторна система, което има сериозни предимства през масово използваните и познати средства за дезинфекция, като бром или хлор. Препоръчваме ви да посещавате занимание по плуване поне 3 до 5 пъти седмично, за да постигнете дълготрайни и ефективни резултати.

Пилатес

Онези от вас, които не са посещавали този спорт до момента,  вероятно го асоциират с поредица от сложни упражнения, предназначени за напреднали спортисти.  Всъщност пилатесът представлява лесен и ефективен начин за извайване на красива фигура и релаксиране под звуците на успокояваща музика. Упражненията обикновено се практикуват от представителите на женския пол, но разбира се, мъжете също могат да се включат към спортното занимание, ако то представлява интерес за тях.  Възрастта също не е от значение, щом трениращият се чувства жизнен и изпълнен с енергия.

Пилатесът се основава на няколко основни принципа – правилно дишане, концентрация, ритъм и прецизност. Всички движения представляват поредица от различни комбинации, които се изпълняват бавно и равномерно. Този красив спорт изисква синхрон между всички участници в тренировката, а с времето тялото става по-гъвкаво и издръжливо. Всяка тренировка е съобразена с нивото на напредналост на групата, така че, ако за пръв сте решили да се запишете на пилатес, изберете тренировка за начинаещи. Сигурни сме, че много бързо ще се отпуснете и ще влезете в ритъм с музиката и с останалите присъстващи. И един неочакван ефект – при практикуването на пилатес често се използват ластици и обръчи, което несъмнено създава приятни асоциации с безгрижното и весело детство.

Фитнес

Фитнес залата определено не е мястото, където да се усамотите докато тренирате, но пък ще откриете много съмишленици. Намаляване на теглото, натрупване на мускулна маса и подобряване на силата и издържливостта на тялото са само част от ползите, които получавате от фитнес тренировката. Независимо от теглото, пола и възрастта, това занимание ще ви помогне да обикнете тялото си.

Мъжката част от трениращите обикновено предпочитат практикуване на силови упражнения с тежести. Жените, които тепърва започват тренировки във фитнеса, често скучаят в залата, понеже не са наясно върху кои части от тялото да наблегнат. Ако се припознавате в описанието, препоръчваме ви да използвате услугите на професионален фитнес инструктор. Той ще изготви индивидуална програма и подходящ хранителен режим за вас.  Съветваме ви да съчетаете занимание във фитнеса с тренировка с ластици. Различното съпротивление на ластиците им позволява да се включат към програмата на начинаещи и напреднали спортисти и чрез тях да се постигнат интересни и нестандартни промени към вече познатите упражнения. По този начин мускулатурата на тялото допълнително се развива, а разнообразната тренировка доставя нова порция удовлетворение, сила и енергия.

йога, занимание, спортно занимание, тренировка, yoga

Йога

Погрешно се смята, че йогата е обикновено занимание, които учи трениращия как да застава надолу с главата или да практикува сложни и дори странни упражнения. Всъщност тази практика представлява определен начин на мислене, поведение, преживяване и релаксация. Чрез упражненията в различни пози се постига вътрешен мир и хармония, които превръщат йога заниманията в ефективно средство за трансформиране на тялото и ума. Практиката помага на трениращия напълно да се откъсне от натовареното ежедневие и да забрави за всички грижи и проблеми.

Йога занимание задължително се практикува под ръководството на опитен учител, който следи за правилното изпълнение на всяка техника. Няма опасност да нараните тялото си по време на тренировката, защото инструкторът изцяло се съобразя с нивото на групата и дори със здравословното състояние на трениращите. Ако търсите спорт, при който всяка тренировка е различна и уникална, определено това е йога практиката. Тя предлага дълбоко духовно изживяване, подхранващо ума и поддържащо енергията в тялото. Съществуват йога практики, които са предназначени изцяло за начинаещи, а упражненията, които са изпълняват, са лесни, интересни и невероятно отпускащи.

Отговорихме на повечето въпроси, които всички начинаещи спортисти си задават. Анализирахме и основните ползи от различни спортни занимания. Сега е ваш ред да изберете спорт, който най-добре описва вашите потребности и няма да ви позволи да скучаете по време на тренировка. Спа център Este Fitness & Spa очаква всички ентусиасти за приятна и полезна тренировка. Грабвайте спортния екип и заповядайте в комплекса.

Последни публикации в блога

  • функционална тренировка

3 основни фактора за качествена и функционална тренировка

Ежедневието ни е изпълнено с безброй предизвикателства. В забързания му ритъм понякога трудно намираме време да проведем функционална тренировка във фитнес залата,  особено ако е пълно със спортуващи и се налага да се

Шиацу масаж – от древно японско изкуство до енергизираща спа терапия

През последните месеци обръщаме сериозно внимание на своето здраве и се стремим да повишим имунната си система и да стимулираме защитните сили на организма. Това включва също пълноценна почивка и ефективен начин да

  • тренировките през лятото

6 важни правила, които да следвате при тренировките през лятото

Тренировките през лятото без съмнение са голямо предизвикателство. В сезона на дългите почивки и безгрижните дни отделяме все по-малко време за спортни занимания. Една от причините са високите температури навън, които оказват сериозно

5 начина да защитите кожата си през лятото

Топли слънчеви дни, дълги разходки по плажната ивица или в планината и повече релаксиращи моменти. Лятото вече е в разгара си и е време да му се насладим пълноценно. Колкото и да обичаме

  • авторски масажи

Авторски масажи от Este Fitness & Spa

Блажено изживяване за тялото и умиротворяващо спокойствие за ума Съществуват различни методи, които хората практикуват за постигане на пълно спокойствие и релакс. Масажът несъмнено е един от тях. Придобил широка популярност през

Красива кожа и безупречна визия с Biologique Recherche

Кожата се променя през различните сезони в зависимост от климата, начина ни на живот и хормоналните промени в тялото. Тези фактори несъмнено оказват влияние върху ежедневните грижи, които полагаме за своя отличен външен