Най-странните масажи в света

Home/este/Най-странните масажи в света

Най-странните масажи в света

Стресирани сте? Страдате от болки в мускулите? Искате да се отпуснете и насладите на релаксираща мануална терапия? Добра идея – поогледайте се за някой подходящ масаж. Или пък  помислете за нещо по-разчупено и нестандартно. Е, но не съвсем нестандартно… Защото, ако потърсите по-обстойно, несъмнено можете да попаднете на доста странни техники за масаж. Например с използване на охлюви, кактуси, ножове или… змии.

Ако трябва да бъдем честни, ние лично смятаме, че при тези странни техники за масаж облекчението идва не по време на самия масаж, а след като масажът е приключил и вие сте оцелели без наранявания и травми. Дали хората изпитват удоволствие при тези масажи или просто любопитството е това, което ги кара да се подлагат на тях, не знаем. Със сигурност обаче тези техники звучат доста екзотично и… защо не – донякъде примамливо.

И така, с едно наум за нашата сигурност и безопасност нека започнем с представянето на най-странните масажи в света.

Масаж с кактус

Не, определено не е това, което си мислите! Тук няма да говорим за  „третиране“ с бодливите кактусови стебла в някаква изкривена форма на изтезания. В тази масажна техника стеблата на кактуса с премахнати от тях бодли се използват, за да се масажира кожата в ароматна комбинация от успокояваща кактусова целувка и цвят. Смята се, че това е много полезно за премахване на токсините. В същото време хидратира и успокоява кожата. Дали е толкова полезно, не знаем, но със сигурност е доста приятно изживяване.

Масаж със змии

Това определено може да е един от начините да преодолеете страха си от змии. Това лечение използва комбинация от големи змии за дълбок масаж и малки – за по-лек масаж. Идеята зад тази техника е, че змиите се плъзгат около тялото ви, при което тяхното тегло се използва за натиск върху кожата ви. Не ни питайте обаче защо трябва да използвате питон с тегло над 4 килограма, за да се насладите на този масаж… Не бихме могли да ви дадем смислен отговор. Вероятно на някои хора това им харесва и им доставя удоволствие и успокоение. И въпреки че те твърдят, че практикуват подобен масаж не само заради адреналина, ние не сме много убедени. Практикуващите със сигурност обаче би трябвало да имат грижата преди всичко да нахранят питоните, а след това да запечатат устите на „средствата си за масаж“. Но дали наистина това би убедило повече хора да се подложат на тази терапия?

масаж със змии, масаж със змия, най-странните масажи, най-странните масажи в света

Масаж с ножове

Тази древна техника, която води началото си от Китай, днес е много популярна в Северен Тайван – поне за онези смелчаци, които са готови да я изпробват. Хората там вярват, че натискът с острието на ножа е форма на терапия, която освобождава енергията и лекува много болести. Масажираният е обвит в кърпа, за да се покрие тялото му и да се предотвратят всякакви удари, които биха могли да причинят наранявания. Също така, затъпеното острие на ножа е натрито с лекарства, така че той е почти безопасен.

Тежкото острие се използва, за да се постигне по-дълбок масаж (подобно на камъните, използвани в масажа с горещи камъни). Твърди се, че по този начин се отстранява отрицателната енергия.

Е, някои може би се разхождат освежени след подобен масаж, но ние малко се съмняваме дали това не е благодарение на факта, че са оцелели след подобна лечебна процедура.

Масаж със слон

Оставяйки настрана етичните въпроси за възможно малтретиране на животни, тази техника не звучи много по-различно, от масажа, при който масажистът стъпва върху гърба ви. С малката разлика обаче, че слонът просто тежи около 3 тона повече от масажиста. В Тайланд обучават бебета слонове да извършват този „силов“ масаж върху туристи по обществените плажове. Слоновете, които могат да бъдат също така по-големи и малко по-стари, винаги са придружавани от техните дресьори, за да контролират движенията им. Поне така „терапевтите“ ще могат да гарантират, че няма да бъдете смазани, а и ще ви предоставят по-качествена услуга.

„Талантливите“ слонове използват две техники. Някои ползват меките си закръглени предни крайници, потупвайки бавно с тях по гърба на клиента. Други пък правят по-бързо движение, използвайки цялото си тяло, за да натискат леко надолу.

Остава спорен въпросът дали тези масажи не са просто начин да се похвалите пред приятели със снимка от плажа в Тайланд, на която ви масажира слон, или пък наистина те имат някакви ползи за здравето. Но със или без полза, тези масажи се търсят доста от туристите в Тайланд.

Вижте видео на масаж със слон на остров Пукет, Тайланд.

масаж със слон, слон, най-странните масажи, най-странните масажи в света

Спираме дотук със списъка на най-странните масажи в света. Нека ви дадем възможност междувременно да се насладите на един истински релаксиращ и полезен за здравето масаж. Все пак уютната обстановка на някой изискан спа център е винаги за предпочитане! Релаксирайте, а ние ще се поразровим за други странни масажи, както и за някои полезни съвети за вашето здраве, релакс и грижа за красотата.

Последни публикации в блога

7 лесни начина да редуцираме натрупания през деня стрес

В днешното забързано ежедневие имаме безкрайно много задачи, постоянно сме в движение или се лутаме в различни посоки. Често планираните през деня дейности въобще не се осъществяват, защото липсва достатъчно време за изпълнението

Защо се препоръчва приемът на протеини при тренировка?

Напоследък все по-голяма популярност придобиват протеиновите храни и напитки. В социалните мрежи е пълно с реклами на протеинови добавки, които непрекъснато попадат под прицела на нашето внимание. Във фитнес залите също има обособени

Здравословни през пролетта – по-лесно от всякога

Всички сме наясно, че обещанията, които си даваме в началото на всяка нова година да се храним здравословно и да спортуваме по-честно, се спазват само първите една-две седмици. За съжаление, много скоро губим

Грижа за кожата в няколко стъпки – нещо повече от подходяща козметика

Няколко често пренебрегвани стъпки по пътя за перфектната кожа през пролетта и лятото: Първата стъпка, която трябва да предприемете за доброто на вашата кожа, е изключително важна и стряскащо освобождаваща. Сещате ли

  • надя, надя халачева, спа награди

Надя – повелителката на наградите

Diva! започва серия материали за влиятелни жени в сферата на красотата, уелнеса и фитнеса, експерти, на чието мнение можем да се доверим на 100%. Нашата първа героиня е Надежда Халачева, управител на луксозния

  • здравословни храни, диета, здравословно хранене, спа център, съвети

Пет от най-здравословните храни през зимата

Всички добре знаем, че зимата е сезонът, когато организмът ни е подложен на сериозна липса на витамини и минерали. Тези елементи са важен източник за правилното протичане на жизнените процеси в тялото и