Поглезете сетивата си с изкуството на екзотичния масаж

Home/este/Поглезете сетивата си с изкуството на екзотичния масаж

Поглезете сетивата си с изкуството на екзотичния масаж

Изкуството на екзотичния масаж: или как да поглезите сетивата си

След като проследихме историята на масажа през вековете, ето че вече сме готови да ви разкажем за някои екзотични мануални практики. Специално за вас сме подбрали шест релаксиращи терапии, водещи произхода си от различни крайща на света, но практикувани навсякъде. Започваме с може би най-разпространения и един от най-предпочитаните екзотични масажи.

Масаж „Ломи-ломи“

Отдавна мечтаете да се потопите в екзотичната атмосфера на Хавайските острови и да усетите релаксиращата сила на тихоокенската перла Хавай? Тогава заложете на хавайския масаж „Ломи-ломи“. Този древен ритуал, който мнозина определят като силно въздействащ върху сетивата и чувствеността, се извършва чрез продължителни ритмични удари, вариращи като натиск и честота, които терапевтът прави с ръцете си от лакътя до китката, дланите и пръстите, а понякога включва и самия лакът. При тази техника се използват още различни видове масла с цел подхранване на тялото и подобряване на масажните движения. Терапията е изключително полезна за жизненоважни системи в човешкото тяло, сред които храносмилателната, мускулната и имунната. Ако пък имате щастието да се насладите на процедурата в нейната „Мека“ Хавай, не пропускайте традиционната предварителна подготовка чрез процес на дълбоко пречистване, който включва прием на специални билкови отвари, потене в парите на местни вулкани (хавайските спа центрове) и къпане в известните минерално обогатени езера на Хавай.

Масаж Уацу

Уникален тип масаж, който въздейства както върху тялото, така и върху ума. При него пациентът е потопен в топла вода до кръста, а самата процедура комбинира танц, разтягане и елементи на Шиацу терапията. Терапевтът непрекъснато ви поддържа, а в комбинация с подемните свойства на водата, това позволява гръбначният ви стълб да се движи по начин, който не е възможен извън водната среда. Според любителите на масажа тази техника за релаксиране и терапия въздейства изключително силно и на чисто емоционално ниво, облекчавайки състояния като тревожност, безсъние и депресия. В допълнение процедурата повишава гъвкавостта на тялото, предизвиквайки дълбока релаксация, освобождаване от стреса и облекчаване на болката.

Масаж на четири ръце

Луксозен масаж, който се извършва от двама терапевти, работещи плавно и в синхрон. Използвайки продължителни и плавни движения, дълбоко масажиране и съпътстващо разтягане, те ще ви накарат да се почувствате напълно релаксирани и ще премахнат напрежението от вашето тяло. Техниките могат да бъдат комбинация от няколко масажа, но фактът, че се извършва от двойно повече ръце, ви носи допълнително усещане за пълна релаксация и освобождаване. И макар че цената е по-висока, без съмнение ще си тръгнете с успокоени ум, тяло и дух, подобрено кръвообращение и изчезнала болка.

Африкански масаж Рунгу

Феновете на по-интензивните техники вероятно ще се влюбят в африканския дълбок масаж, който води своите корени от племената в Източна Африка, където инструментът Рунгу (вид дървена пръчка с две различни по големина топки в двата си края) има огромно културно значение. При тази техника уредът Рунду се използва, за да се постигне по-дълбоко въздействие върху мускулите, сухожилията и фасцията с цел по-интензивно релаксиращо преживяване.

Процедурата включва плавно търкаляне на пръчката по тялото, придружено с продължителни удряния или кръгови движения с голямата топка при по-големите мускули и малката топка при по-малките мускули, постигайки по този начин пълно покритие на всички точки на тялото.

Африканският масаж Рунгу е дълбоко стимулираща процедура, идеална при лечение на схванати или болезнени мускули, като тя подобрява сетивната функция на нервната система, циркулацията на кръвта и лимфата, води до освобождаване на ендорфини и спомага за постигане на дълбока релаксация.

Подобно на масажа със затоплени камъни, Рунгу процедурата ви предлага пълно отпускане на тялото, постигнато по един естествен и приятен начин.

Индийски масаж на глава Аюрведа

Ако бързате, но желаете да се насладите на един хубав и релаксиращ масаж, можете да опитате с тази сравнително кратка процедура. Освен че ще постигнете релаксация, със сигурност след мануалната терапия ще почувствате облекчение от стреса и успокоение на мигрената. В допълнение този нежен масаж е един от най-добрите начини за облекчаване на хроничната болка в областта на врата и раменете.

Обикновено практикуващите терапевти използват определени видове етерични масла, с които масажират главата, преминавайки през косата, но съсредоточавайки се върху разтриване на слепоочията, като заедно с това работят и върху раменете и врата. Индийската техника Аюрведа подпомага отпускането на мускулите и увеличава притока на кръв, а резулатът е облекчаване на стреса, безсънието и мигрената чрез успокоение на ума и психиката.

Засега ще спрем дотук. Разнообразието от масажи е огромно, а релаксиращият им ефект – безспорен. Затова може би е време да престъпите прага на спа центъра и да се насладите на живо на целебната сила на вълшебството, наречено масаж.

Различни модификации на представените по-горе екзотични масажи, както и много други разпускащи и релаксиращи мануални терапии можете да откриете в Есте Фитнес § Спа, където обучени и внимателни професионални терапевти ще се погрижат за вашето добро духовно и физическо здраве в предразполагаща към релакс и успокоение атмосфера. Поглезете сетивата, ума и тялото си – заслужавате го!

Последни публикации в блога

7 лесни начина да редуцираме натрупания през деня стрес

В днешното забързано ежедневие имаме безкрайно много задачи, постоянно сме в движение или се лутаме в различни посоки. Често планираните през деня дейности въобще не се осъществяват, защото липсва достатъчно време за изпълнението

Защо се препоръчва приемът на протеини при тренировка?

Напоследък все по-голяма популярност придобиват протеиновите храни и напитки. В социалните мрежи е пълно с реклами на протеинови добавки, които непрекъснато попадат под прицела на нашето внимание. Във фитнес залите също има обособени

Здравословни през пролетта – по-лесно от всякога

Всички сме наясно, че обещанията, които си даваме в началото на всяка нова година да се храним здравословно и да спортуваме по-честно, се спазват само първите една-две седмици. За съжаление, много скоро губим

Грижа за кожата в няколко стъпки – нещо повече от подходяща козметика

Няколко често пренебрегвани стъпки по пътя за перфектната кожа през пролетта и лятото: Първата стъпка, която трябва да предприемете за доброто на вашата кожа, е изключително важна и стряскащо освобождаваща. Сещате ли

  • надя, надя халачева, спа награди

Надя – повелителката на наградите

Diva! започва серия материали за влиятелни жени в сферата на красотата, уелнеса и фитнеса, експерти, на чието мнение можем да се доверим на 100%. Нашата първа героиня е Надежда Халачева, управител на луксозния

  • здравословни храни, диета, здравословно хранене, спа център, съвети

Пет от най-здравословните храни през зимата

Всички добре знаем, че зимата е сезонът, когато организмът ни е подложен на сериозна липса на витамини и минерали. Тези елементи са важен източник за правилното протичане на жизнените процеси в тялото и