3 основни фактора за качествена и функционална тренировка

Home/este/3 основни фактора за качествена и функционална тренировка

3 основни фактора за качествена и функционална тренировка

Ежедневието ни е изпълнено с безброй предизвикателства. В забързания му ритъм понякога трудно намираме време да проведем функционална тренировка във фитнес залата,  особено ако е пълно със спортуващи и се налага да се редуваме, за да използваме конкретен уред. Същевременно е важно да разнообразяваме своите тренировки през седмицата, за да натоварваме равномерно всички мускулни групи и да поддържаме добра форма. Това изисква посещение във фитнес зала, която е удобна, просторна и достатъчно добре оборудвана.

Este Fitness & Spa e един от малкото комплекси в България, които разполагат с модерно оборудван фитнес център. Разположен на площ от 300 кв. метра, фитнесът заема самостоятелен етаж от комплекса, достъпен и за хора с увреждания. Той разполага с обособени отделни зони за кардио упражнения, горна част на тялото, долна част, корем, силови упражнения с тежести и функционални тренировки, които позволяват провеждане на изключително полезни спортни активности и използване на най-модерни и иновативни уреди, улесняващи всяко спортно занимание. За да проведете пълноценна и качествена функционална тренировка, трябва да обърнете внимание на няколко ключови фактора.

фитнес оборудване, функционална тренировка

Професионално фитнес оборудване

И така, започваме с професионалното фитнес оборудване, с което разполага един фитнес център. Защо е важно да обърнете внимание на серията уреди, с помощта на които провеждате своите тренировки, и с какво професионалното оборудване помага за ефективността на всяка функционална тренировка:

  • На първо място, здравината и увеличената устойчивост на износване на уреда ви позволява интензивно да практикувате широк кръг от упражнения, предназначени за всички мускулни групи.
  • Наборът от функции, които уредите предлагат, превръщат всяка тренировката в приятно, енергизиращо занимание, което ви разтоварва и зарежда с нови сили.
  • Професионалните уреди са специално разработени за правилната стойка на тялото, така че да се чувствате максимално удобно, докато спортувате.

Това, което отличава фитнес центъра на Este Fitness & Spa, е най-високият клас оборудване от премиум серията ARTIS на Technogym. Technogym е световноизвестна марка за спортно оборудване с повече от 30-годишна история. Тя е добре позната с иновативните уреди, които предоставят на спортуващите максимално удобство и комфорт по време на функционална тренировка, както и с елегантния дизайн на спортните съоръжения, доставящ естетическо удоволствие.

Най-модерната серия на Technogym е ARTIS, която включва както оборудване за кардио, така и за силова функционална тренировка и има уникален ергономичен дизайн и технически характеристики. Революционната платформа UNITY, вградена в уредите от серията ARTIS, позволява на трениращия да се чувства максимално удобно по време на спорт и предоставя богата гама от тренировъчни програми, софтуер с приложения, медии и забавление. Спортуващият има също така възможност да участва във видеоразговори, така че да може да поддържа физическа форма, дори когато разполага с ограничено свободно време.

спортно облекло, функционална тренировка

Удобно спортно облекло

Комфортът по време на спорт не зависи единствено от предразполагащата среда и богатата гама от спортно оборудване. Качеството на изпълняваните упражнения се определя и от облеклото, което сте избрали за вашата функционална тренировка. Преди всичко то трябва да бъде максимално удобно, за да може да практикувате интензивни упражнения и да извършвате повтарящи се серии. Със сигурност не искате да се чувствате некомфортно, докато бягате на пътечката или горите калории с велоергометъра, нали? Затова, за да постигате ефективни резултати във фитнеса, съсредоточавайки се главно върху движенията и упражненията, ви съветваме да се доверите на спортната серия Bodyism, която се предлага в Este Fitness & Spa.

Професионална помощ от квалифициран инструктор

За да използвате правилно фитнес уредите в залата, е важно да бъдете добре запознати с техните основни функции. Ако в допълнение сте начинаещи във фитнеса или сте решили да започнете нова функционална тренировка и не сте сигурни дали изпълнявате правилно всяка серия, винаги можете да използвате услугите на професионален инструктор. Той ще ви помогне в правилното изпълнение на упраженията и ще разработи персонална тренировъчна програма, съобразена с вашите нужди и спецификите на вашето тяло. Екипът на Este Fitness & Spa се състои от опитни професионалисти, които с готовност ще откликнат на вашите въпроси и ще бъдат на ваше разположение по време на целия тренировъчен процес.

Като важен завършек на тренировката във фитнес центъра, добре е да възстановите баланса в организма си с полезна доза витамини и минерали в протеин бара на спа центъра. А защо не и да резервирате час за масаж, където под професионалните грижи на спа терапевтите ще релаксирате, позволявайки на тялото и мускулите си да се отпуснат след интензивното натоварване, и ще се заредите с енергия и тонус.

Мисията на Este Fitness & Spa е да се грижи за здравето и красотата на своите клиенти, без да прави компромис с високото качество и професионалното отношение. Спа комплексът разполага с истински професионалисти в сферата на спорта, спа и уелнес услугите и залага на професионално оборудване и качествени услуги за постигане на перфектни резултати. Доверете ни се.

Последни публикации в блога

  • функционална тренировка

3 основни фактора за качествена и функционална тренировка

Ежедневието ни е изпълнено с безброй предизвикателства. В забързания му ритъм понякога трудно намираме време да проведем функционална тренировка във фитнес залата,  особено ако е пълно със спортуващи и се налага да се

Шиацу масаж – от древно японско изкуство до енергизираща спа терапия

През последните месеци обръщаме сериозно внимание на своето здраве и се стремим да повишим имунната си система и да стимулираме защитните сили на организма. Това включва също пълноценна почивка и ефективен начин да

  • тренировките през лятото

6 важни правила, които да следвате при тренировките през лятото

Тренировките през лятото без съмнение са голямо предизвикателство. В сезона на дългите почивки и безгрижните дни отделяме все по-малко време за спортни занимания. Една от причините са високите температури навън, които оказват сериозно

5 начина да защитите кожата си през лятото

Топли слънчеви дни, дълги разходки по плажната ивица или в планината и повече релаксиращи моменти. Лятото вече е в разгара си и е време да му се насладим пълноценно. Колкото и да обичаме

  • авторски масажи

Авторски масажи от Este Fitness & Spa

Блажено изживяване за тялото и умиротворяващо спокойствие за ума Съществуват различни методи, които хората практикуват за постигане на пълно спокойствие и релакс. Масажът несъмнено е един от тях. Придобил широка популярност през

Красива кожа и безупречна визия с Biologique Recherche

Кожата се променя през различните сезони в зависимост от климата, начина ни на живот и хормоналните промени в тялото. Тези фактори несъмнено оказват влияние върху ежедневните грижи, които полагаме за своя отличен външен