3 основни фактора за качествена и функционална тренировка

Home/este/3 основни фактора за качествена и функционална тренировка

3 основни фактора за качествена и функционална тренировка

Ежедневието ни е изпълнено с безброй предизвикателства. В забързания му ритъм понякога трудно намираме време да проведем функционална тренировка във фитнес залата,  особено ако е пълно със спортуващи и се налага да се редуваме, за да използваме конкретен уред. Същевременно е важно да разнообразяваме своите тренировки през седмицата, за да натоварваме равномерно всички мускулни групи и да поддържаме добра форма. Това изисква посещение във фитнес зала, която е удобна, просторна и достатъчно добре оборудвана.

Este Fitness & Spa e един от малкото комплекси в България, които разполагат с модерно оборудван фитнес център. Разположен на площ от 300 кв. метра, фитнесът заема самостоятелен етаж от комплекса, достъпен и за хора с увреждания. Той разполага с обособени отделни зони за кардио упражнения, горна част на тялото, долна част, корем, силови упражнения с тежести и функционални тренировки, които позволяват провеждане на изключително полезни спортни активности и използване на най-модерни и иновативни уреди, улесняващи всяко спортно занимание. За да проведете пълноценна и качествена функционална тренировка, трябва да обърнете внимание на няколко ключови фактора.

фитнес оборудване, функционална тренировка

Професионално фитнес оборудване

И така, започваме с професионалното фитнес оборудване, с което разполага един фитнес център. Защо е важно да обърнете внимание на серията уреди, с помощта на които провеждате своите тренировки, и с какво професионалното оборудване помага за ефективността на всяка функционална тренировка:

  • На първо място, здравината и увеличената устойчивост на износване на уреда ви позволява интензивно да практикувате широк кръг от упражнения, предназначени за всички мускулни групи.
  • Наборът от функции, които уредите предлагат, превръщат всяка тренировката в приятно, енергизиращо занимание, което ви разтоварва и зарежда с нови сили.
  • Професионалните уреди са специално разработени за правилната стойка на тялото, така че да се чувствате максимално удобно, докато спортувате.

Това, което отличава фитнес центъра на Este Fitness & Spa, е най-високият клас оборудване от премиум серията ARTIS на Technogym. Technogym е световноизвестна марка за спортно оборудване с повече от 30-годишна история. Тя е добре позната с иновативните уреди, които предоставят на спортуващите максимално удобство и комфорт по време на функционална тренировка, както и с елегантния дизайн на спортните съоръжения, доставящ естетическо удоволствие.

Най-модерната серия на Technogym е ARTIS, която включва както оборудване за кардио, така и за силова функционална тренировка и има уникален ергономичен дизайн и технически характеристики. Революционната платформа UNITY, вградена в уредите от серията ARTIS, позволява на трениращия да се чувства максимално удобно по време на спорт и предоставя богата гама от тренировъчни програми, софтуер с приложения, медии и забавление. Спортуващият има също така възможност да участва във видеоразговори, така че да може да поддържа физическа форма, дори когато разполага с ограничено свободно време.

спортно облекло, функционална тренировка

Удобно спортно облекло

Комфортът по време на спорт не зависи единствено от предразполагащата среда и богатата гама от спортно оборудване. Качеството на изпълняваните упражнения се определя и от облеклото, което сте избрали за вашата функционална тренировка. Преди всичко то трябва да бъде максимално удобно, за да може да практикувате интензивни упражнения и да извършвате повтарящи се серии. Със сигурност не искате да се чувствате некомфортно, докато бягате на пътечката или горите калории с велоергометъра, нали? Затова, за да постигате ефективни резултати във фитнеса, съсредоточавайки се главно върху движенията и упражненията, ви съветваме да се доверите на спортната серия Bodyism, която се предлага в Este Fitness & Spa.

Професионална помощ от квалифициран инструктор

За да използвате правилно фитнес уредите в залата, е важно да бъдете добре запознати с техните основни функции. Ако в допълнение сте начинаещи във фитнеса или сте решили да започнете нова функционална тренировка и не сте сигурни дали изпълнявате правилно всяка серия, винаги можете да използвате услугите на професионален инструктор. Той ще ви помогне в правилното изпълнение на упраженията и ще разработи персонална тренировъчна програма, съобразена с вашите нужди и спецификите на вашето тяло. Екипът на Este Fitness & Spa се състои от опитни професионалисти, които с готовност ще откликнат на вашите въпроси и ще бъдат на ваше разположение по време на целия тренировъчен процес.

Като важен завършек на тренировката във фитнес центъра, добре е да възстановите баланса в организма си с полезна доза витамини и минерали в протеин бара на спа центъра. А защо не и да резервирате час за масаж, където под професионалните грижи на спа терапевтите ще релаксирате, позволявайки на тялото и мускулите си да се отпуснат след интензивното натоварване, и ще се заредите с енергия и тонус.

Мисията на Este Fitness & Spa е да се грижи за здравето и красотата на своите клиенти, без да прави компромис с високото качество и професионалното отношение. Спа комплексът разполага с истински професионалисти в сферата на спорта, спа и уелнес услугите и залага на професионално оборудване и качествени услуги за постигане на перфектни резултати. Доверете ни се.

Последни публикации в блога

  • нараняване, наранявания, наранявания при спорт, спортни наранявания и травми, съвети

Съвети как да избегнете наранявания по време на спорт

Поддържането на добра физическа форма изисква да се спазват някои основни правила с цел избягване на наранявания. Това най-често се случва при начинаещи спортисти или след дълго отсъствие от спортната зала. Всеки трениращ

  • кожата през есента

Как да се справите със сухата кожа през есента

Както знаете през всеки от годишните сезони кожата е подложена на различни влияния. През лятото обикновено търсим начини да я защитим от силните лъчи на слънцето и да я хидратираме в дълбочина. Но

Специални предложения по случай World Wellness Day

По случай предстоящия World Wellness Weekend имаме удоволствието да Ви поканим в спа комплекс Este Fitness & Spa, където да се насладите на нашите специални предложения. При резервация на апаратна диагностика Skin Instant©

  • уелнес, уелнес ден

Удоволствието от уелнес моментите в ежедневието

Физическото и психическото състояние на всеки човек са в тясна връзка с неговия начин на живот. Поддържането на добро здраве и хармония се постига, когато се грижим за себе си. Когато сме удовлетворени

  • сауна или парна баня

Сауна или парна баня – каква процедура да изберете

Спа центърът безспорно е мястото, където успяваме да се намалим ежедневния стрес и да се почувстваме освежени и тонизирани. Разнообразието от отпускащи масажни процедури ни позволява да съчетаем приятните занимания с грижите за

  • летен детокс

Летен детокс: идеи за повече свежест и енергия

Лятото е в разгара си. Но колкото и да харесваме този сезон от годината, горещото време навън изтощава организма. Причината е, че под влиянието на високите температури кръвоносните съдове се разширяват и кръвното

  • спа процедури

5 спа процедури, които да опитате това лято

Лятото е най-подходящото време за нови изживявания и приятни емоции. И разбира се, за повече свободно време, в което да релаксираме и да забравим за работата и лични ангажименти. Днес е все по-трудно