Защо тренировката с личен фитнес инструктор е по-ефективна?

Home/este/Защо тренировката с личен фитнес инструктор е по-ефективна?

Защо тренировката с личен фитнес инструктор е по-ефективна?

инструктор, личен инструктор, персонален инструктор, фитнес

Всеки знае, че редовните физически упражнения помагат за поддържане на тонус, отлично здравословно състояние и създаване на перфектна фигура. Удовлетворението от получените резултати е несравнимо, а комплиментите за външния вид не закъсняват. За да се чувствате уверени и заредени с енергия, прибавете към ежедневните задачи и тренировка във фитнес залата. Напълно достатъчно е да отделите за спорт до  час на ден. Помислете за десетките излишни занимания, с които запълвате свободното си време, вместо да се грижите за здравето си и нуждите на своя организъм.

Първите тренировки в залата са най-трудни, особено когато тялото ви не е свикнало с интензивното натоварване. Както нашите редовни читатели знаят, преди да се пристъпи към по-активната част от тренировката, трябва да се извършат серия от загряващи упражнения с цел предотвратяване на възможни контузии и наранявания. По време на същинската част отново трябва да се внимава, особено когато се използват тежести. Ако не сте уверени, че ще изпълните правилно планираните упражнения, или имате нужда от помощ при използване на уредите, а защо не и от морална подкрепа, потърсете услугите на професионален фитнес инструктор. Той ще разработи фитнес програма, съобразена с вашите нужди и предпочитания, и ще ви напътства, мотивира и помага в трудните моменти в залата.

Да спортувате с личен треньор, определено има много предимства, особено ако целта ви е да свалите килограми и да натрупате мускулна маса. Много хора смятат, че е излишно да потърсят помощ от професионален фитнес инструктор. Истината е, че потребностите и целите при всеки са индивидуални и само един професионалист може да помогне за постигане на сигурни, бързи и задоволителни резултати.

Разберете защо споделената тренировката с фитнес инструктор е по-ефикасна и кои са водещите причини да доверите на опитен професионалист грижите за своето тяло?

инструктор, фитнес инструктор, личен инструктор, фитнес, персонален инструктор

Определяне на реалистични цели и начини за тяхното постигане

Едно от най-големите предизвикателства, с което се сблъскваме, когато започваме тренировки в залата, е поставянето на реално постижими цели. Във фитнес залата е пълно със спортуващи, които имат отлична фигура и не се притесняват за излишни мазнини по тялото си. Колкото и да ни се иска да постигнем същия ефект, не трябва да забравяме, че техните успехи са резултат от непрекъснати тренировки. Личните треньори разполагат с широки познания за човешката анатомия и точна преценка за това какъв период и колко време на ден са необходими, за да ще бъдат постигнати мечтаните резултати. Те изготвят специална програма, съобразена със здравословното състояние, телесното тегло и специфичните потребности на спортуващия. Освен това се грижат всяка следваща тренировка да става все по-ефективна.

Спазването на правилен и последователен хранителен режим също е в основата на успеха. Храната, тренировките и сънят са трите основни фактора за перфектна визия. За да я имате, забравете за късното хранене, вредните чипсове и сладки десерти. Въпреки ограниченията не очаквайте да се случат чудеса и за седмица да постигнете съвършената фигура. Физическото натоварване изисква сериозни усилия и всяка промяна, свързана с вашето тяло, отнема време. Много е важно да слушате съветите, които получавате, и да спазвате инструкциите, докато спортувате.

личен инструктор, фитнес инструктор, фитнес, персонален инструктор

Професионално наблюдение по време на тренировка

Изпълнението на упражнения във фитнес залата изисква много добра концентрация. Когато не се практикуват правилно, освен че са неефективни, те могат да бъдат и опасни. Навяхвания, фрактури или по-сериозни наранявания на тялото могат да ви лишат от тренировка месеци наред. С подкрепата на професионален фитнес инструктор, който да следи процеса на изпълнение на отделните серии и да коригира техниката и стойката, ще бъдете спокойни и уверени. Личният фитнес инструктор ще бъде непрекъснато до вас и ще съобразява натоварването с вашата мускулатура и издръжливост. Той ще следи за правилното използване на отделните уреди и за собствената ви сигурност. Наблюдавайки вашия прогрес, той ще променя или добавя нови упражнения, за да се доближите максимално до желаните резултати. А най-приятната част от съвместната тренировка е, че нямате да мислите за умората и натоварването и дори ще се забавлявате заедно.

Непрекъсната мотивация за успех

В самото начало инструкторът е просто един непознат, който ви помага да постигнете набелязаните цели във фитнес залата. След определено време този човек се превръща във ваш приятел и другар в начинанието. Той ще ви очаква за тренировка дори навън да е студено и вие да нямате желание да излезете от вкъщи. Той ще ви помогне да направите още една серия от упражнения, когато вече нямате енергия и сили. Инструкторът ще е до вас, за да ви напомня какви са вашите цели и какъв сериозен прогрес сте постигнали, дори когато мислите, че няма резултат. Когато загубите мотивация, ще има кой да ви подкрепи и даде точните насоки. Правилните думи и похвалите ви амбицират, а положителните резултати са награди както за вас, така и за фитнес инструктора. Колкото по-уверено се чувствате, толкова по-добре ще изглеждате. Но най-важното качество, което ще усвоите, е постоянството.

Фитнес инструкторът ще бъде до вас от началото на тренировката до края. Той ще проследи всеки етап от вашия прогрес и ще улесни изпълнението на всяко упражнение. За да сте по-уверени и спокойни, докато спортувате, се насочете към опитни професионалисти. В Este Fitness & Spa можете да разчитате на професионални инструктори, които ще са на разположение по време на целия тренировъчен процес. А за постигане на максимално добри резултати изберете фитнес залата на комплекса. Тя е оборудван с уреди от премиум серията ARTIS на световния лидер в производството на фитнес оборудване Technogym. Не се колебайте и побързайте да резервирате тренировка в залата на Este Fitness & Spa.

Последни публикации в блога

  • тенденции

Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за

Как по-бързо да се възстановим след боледуване

Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека

  • близките

Как да зарадвате близките си през най-вълшебните дни от годината

Месец декември винаги минава неусетно, защото сме в трепетно очакваме на най-прекрасните дни от годината. Коледните светлини блестят навсякъде, вече планираме къде ще прекараме празниците и се вълнуваме от срещите с най-близките. Въпреки

  • корем, корема, мастните натрупвания, мастни натрупвания

5 лесни начина да се справите с мастните натрупвания в областта на корема

Начинът на живот оказва сериозно влияние върху нашето физическо и психическо състояние. Онези от вас, които редовно тренират, знаят колко трудно е да се премахнат мастните натрупвания, които засягат особено лесно областта на

  • тонуса, здравето и тонуса, у дома, вкъщи тонуса

Как да подобрите здравето и тонуса си, докато сте у дома

В последните седмици прекарваме по-голямата част от деня у дома, съчетавайки работните задължения с грижите към семейството. Това определено се превръща в голямо предизвикателство както за емоционалното, така и за физическото състояние на