Билков масаж „Снехана“: лечебна и релаксираща терапия за ума и тялото

Home/este/Билков масаж „Снехана“: лечебна и релаксираща терапия за ума и тялото

Билков масаж „Снехана“: лечебна и релаксираща терапия за ума и тялото

снехана, билоков масаж снехана

Природната медицина придобива все по-широка популярност у нас и редица билки и растения се употребяват за лечебни цели. В основата на използването на естествени природни средства за лечение е залегнала и философията на древната система Аюрведа. Тази наука е насочена към здравословния начин на живот и хранене, както и прилагане на процедури за изчистване на организма от негативната енергия и подобряване на общото емоционалното състояние.

Една от най-разпространените аюрведични терапии, която се практикува с помощта на подбрани растения и подправки, е „Снехана“. Билковият масаж е част от процедурите на всеки съвременен спа център и се използва за отделяне на токсините от организма и постигане на неповторимо усещане за спокойствие и релакс.

„Снехана“ е силно предпочитан масаж заради приятното затопляне върху тялото, което се постига благодарение на използването на горещи билкови торбички. Ако сме ви заинтригували дотук, то в следващите редове ще ви разкажем повече за отпускащия лечебен масаж, който се практикува от обучени професионални терапевти в спа център Este Fitness & Spa.

Какво представлява билковия масаж „Снехана“?

В превод от хинди името на терапията означава грижа, любов и състрадание, защото именно тези качества са предавали древните народи едни на други, за да постигнат благодат и хармония. В основата на масажа стои изчистването на тялото от всички вредни вещества и токсини за постигане на детоксикация, намаляване на напрежението и изпълване на тялото с нови сили и енергия.  По време на масажа терапевтите използват бавни и нежни движения за отпускане на мускулатурата. Специалистите са обучени в тънкостите на аюрведичния масаж, за да прилагат точно определен натиск върху всяка част от тялото, така че да се постигне желания ефект на релаксация и освобождаване на напрежението.

При практикуване на масажната процедура се използват горещи билкови торбички с подбрани лечебни растения и подправки. Топлината, която излъчват, помага за облекчаване на мускулното напрежение и подобряване на кръвообращението. Ароматът от горещите билки допълнително отпуска тялото и създава усещането за хармония и спокойствие. По време на масажа се набляга и върху проблемните зони от тялото, в които се чувства болка или скованост, отнемайки умората и напрежението. След терапията специалисти препоръчват консумацията на тонизираща напитка, която да зареди организма със сила и допълнителна енергия.

Лечебни масажи – превенция срещу различни заболявания

ползи снехана, ползи масаж снехана

Кои са основните ползи от масажната процедура?

Както вече ви споменахме терапията помага за отпускане на тялото, изчистване на негативните мисли и постигане на удовлетворение и благосъстояние. Горещите билкови торбички облекчават мускулатурата и болките в тялото и създават приятно усещане за отмора и тонизиране. Растенията и подправките, поставени в билковите торбички, действат за премахване на натрупания стрес и негативна енергия. След всяка терапия значително се подобрява емоционалното и физическо състояние на клиента, което е изключително важно за поддържане на добро здраве и жизненост.

„Снехана“ е масаж, който не просто затопля добре цялото тяло, но  и укрепва имунната система. Масажът помага още за увеличаване на притока на кислород в кръвта и повдигане на общия тонус. Разбира се, понижаването на нивата на стреса са в основата на здравословния начин на живот според Аюрведа, затова без съмнение, терапията ще действа изключително разтоварващо.

Ритуали, в които участва масаж „Снехана“

В спа център Este Fitness & Spa можете да се насладите на 60-минутен билков масаж „Снехана“, извършен от специализиран терапевт от спа комплекса. Освен това можете да изберете ритуала „Морски бриз“, която също включва аюрведичния масаж. Процедурата ще ви припомни горещите летни дни около брега на морето, защото ще имате възможност да се насладите на нежен пилинг със соли от Мъртво море или кокосови стърготини в комбинация с релаксиращ масаж „Снехана“ или масаж „Lava shells”  по избор. Уникалната терапия се извършва върху специална масажна маса с пясък, която допълва усещането за почивка, приятни летни емоции и безвремие.

Препоръки преди и след практикуване на билковата процедурата

За да се отпуснете напълно преди „Снехана“, ви съветваме да не консумирате тежки храни или алкохол. Масажът би могъл да се приложи след йога практика, но не е препоръчително да посетите спа центъра за терапията непосредствено след интензивна фитнес тренировка. След масаж ви съветваме да си почивате и релаксирате, за да може тялото да бъде в покой и да извлече максимума от процедурата. Ако навън е студено, задължително се облечете добре, защото иначе рискувате да се простудите след като тялото е било добре загрято от билковите торбички.

След като ви запознахме с всичко най-важно и интересно за масажа „Снехана“ смело можете да си запишете час за процедурата или да подарите ваучер за масажа на любим човек. Не пропускайте да се насладите на усещането за спокойствие и безгрижие в Este Fitness & Spa. Благоуханните аромати на билките в съчетание с изисканата и уютна атмосфера в ще ви откъснат от ежедневието, оставяйки усещане за спокойствие и лекота.

Последни публикации в блога

Билков масаж „Снехана“: лечебна и релаксираща терапия за ума и тялото

Природната медицина придобива все по-широка популярност у нас и редица билки и растения се употребяват за лечебни цели. В основата на използването на естествени природни средства за лечение е залегнала и философията на

Как да се справим с обривите и акнето, причинени от носенето на защитни маски

Носенето на защитни маски е част от превантивните мерки срещу разпространението на коронавирус. Въпреки че е абсолютно задължително да се поставя маска, много дерматолози наблюдават различни кожни раздразнения на лицето, особено при хората

Защо е важно да спортувате през зимата

През зимата често чувстваме умора. Времето е студено, дните са по-къси и рядко успяваме да се порадваме на слънчевите лъчи навън. Спортът и активното движение са едни от малкото начини за повдигане на

  • тенденции

Тенденции в грижите за красотата, които ще бъдат водещи през 2021 година

Всяка година минава под знака на различни тенденции – било то в модата, храненето, или грижите за кожата и безупречния външен вид. Понякога се разграничаваме от „модерното“ и създаваме свои индивидуални ритуали за

Как по-бързо да се възстановим след боледуване

Зимата е сезонът, през който върлуват най-много вируси и със сигурност на всеки от вас се е случвало да почувства неразположение през най-студените дни от година. Понякога настинката преминава бързо и в лека