Надя – повелителката на наградите

Home/este/Надя – повелителката на наградите

Надя – повелителката на наградите

Надя Халачева, Надежда Халачева, повелителката на наградите, СПА мениджър, СПА център, este fitness spa

Diva! започва серия материали за влиятелни жени в сферата на красотата, уелнеса и фитнеса, експерти, на чието мнение можем да се доверим на 100%. Нашата първа героиня е Надежда Халачева, управител на луксозния фитнес и СПА център от градски тип Este Fitness & Spa в София

Текст Свобода Сидерова  Фотография Личен архив

Победител на глобално ниво в категорията Luxury Fitness Spa, „Луксозен дневен СПА център“, „Луксозен уелнес СПА център“ и „Най-добър СПА  мениджър“ за 2017 г., „Най-добър СПА център в света“ и първо място в категорията Luxury Fitness Spa на глобално ниво за 2018 г. Имам чувството, че Надя Халачева, управител на Este Fitness & Spa, ходи с поредната награда в джоба си. Историята на нашата първа героиня от рубриката „Жена за милиони“ прилича на красива приказка. Стъпка по стъпка тя превръща несериозния на пръв поглед бизнес в синоним на уединен отдих, тотален релакс и естетическо удоволствие.

Докато другите центрове от градски тип се надпреварват за клиенти, като ги заливат с SMS за намаления, Este Fitness & Spa не страда от липса на интерес. И тук не става дума само за VIP апартамента с индивидуален хамам и зона за тайландски масаж, за 18-метровия басейн, най-голямото в България 16-местно джакузи, фитнеса, оборудван с уреди от премиум серията Artis на Technogym, студиото за йога и пилатес или кабинетите с имена на полускъпоценни камъни. Нито пък за локацията – престижния столичен квалтал „Изток“, само на 10 минути от центъра на София.

Може ли една красива и умна, но деликатна на вид жена да преуспее в условията на жестока конкуренция? Какво я мотивира? Има ли таен бизнес план? Стратегията є на управление? Цената на престижните международни награди? Въпросите се роят в главата ми, докато пътувам за среща с women in power. Предварително с колегите от редакцията решаваме да покажем Надя в действие. Което е напълно логично. Кой по-добре от мениджъра знае всичко за тренажорите, програмите и процедурите? Още повече че Надя има практичен опит. Преди да заеме ръководния пост в Este Fitness & Spa, от терапевт на морски круиз младата жена израства до управител и тренер едновременно на 12 СПА на туристически кораба. Автор е и на някои от ритуалите в луксозния фитнес и СПА център от градски тип в София.

Невероятно спокойствие, сияйна одухотвореност и безкомпромисна несломимост, все едно току-що е изкарала няколко рунда с треньора си по бокс, са първите ми впечатления при общуването с Надя. За такива като нея казват „Родена за успех!“. Думите „поддържана жена“ струят от всяко нейно движение. Макар загадъчната є усмивка ала Мона Лиза да ви държи на известно разстояние, поведението є подсказва, че сте много специални за нея. С перфектно изваяна фигура тя без проблем „влиза в роля“, не капризничи, позира спокойно на снимките. Единственият є опит пред камера е заснемането на минифилм за Este Fitness & Spa (може да го видите в YouTube, режисьор – Тодор Чапкънов.) В ежедневието Надя спазва строг бюти код – телесно червило, хваната на кок или пусната коса, нишов парфюм и изискан маникюр. Запазената є марка са порцелановата кожа без нито едно петънце, добре хидратирана и сякаш изпълнена отвътре, косата с меден цвят – досущ като в платната на Тициан, и секси разстоянието между горните зъби. Tres chic, както биха казали французите.

Надя, какъв трябва да е добрият мениджър? Бизнесмен, маркетолог или практикуващ психолог?

И трите, но в моя случай по-скоро последното – човек, който помага на хората да са щастливи. Чувствам се богоизбрана да работя това, което обичам, като влагам цялата си душа и страст. Следвам знаците и възможностите, които получавам, и с отговорност се стремя към успеха. Не хабя енергия да се вглеждам в дейността на конкурентите. Концентрирам се в това, което мисля, че е добро тук и сега.

Добра физическа форма може да се постигне с времето, но бойният характер – или го имаш, или не? Какво те кали?

Предишният ми опит като терапевт. Изискванията са железни: дисциплина, любезност и никакъв компромис. Сблъсквала съм се с много неразбиране. Скептиците сега биха дали мило и драго да са на мое място. Este Fitness & Spa спечели първо място в категорията Luxury Fitness Spa на глобално ниво за 2018 г., защото показахме резултати, над които дълго работихме, при това по най-добрия възможен начин. В моята история на успеха няма нито за секунда сметки. Доверявайки се на сърцето, интуицията и вътрешната си потребност да вървя напред, направих всичко, което зависеше от мен. Как Este Fitness & Spa стана печеливш проект? Малко вероятно е това да е станало внезапно или от само себе си. Благодарна съм на собствениците за оказаното доверие да създам нещо, в което вярвам. Въпреки мащаба на проекта (Este Fitness & Spa се е ширнал на 2000 кв.м – б.а.) бях подкрепяна и неограничавана в реализирането на перфектния СПА център. Участвала съм във всеки етап от проекта. Държах на лаконичността, изяществото на линиите, класическото съчетаване на нюанси, естествените материали, излъчващи енергия, и да не се допуска никакъв компромис с детайлите. Но това не е всичко, нито пък скъпите апарати. Ние не само продаваме услуги. Трябва да направите така, че клиентът да дойде при вас, да се влюби в невероятната атмосфера и да се върне отново като добре дошъл гост или приятел. Удовлетворението и признанието от клиентите и приятелите за мен са по-скъпи от златото.

Какво го отличава от другите СПА?

Este Fitness & Spa е успешен център, защото не съответства на познатите параметри. Общият знаменател с останалите СПА – част от хотелска верига или известна дестинация (море, планина или термална вода), също липсва. Всичко се случва в града и всичко е събрано на едно място. Имам клиенти, които престанаха да пътуват извън София или в чужбина. Не по-малко важни от лукса са качеството на обслужване и персоналното отношение. Преди да препоръчаме на някого масаж или терапия, провеждаме разговор с клиента, като се съобразяваме не само с моментното му физическо, но и с вътрешното му състояние.

Персоналът е интернационален. Критериите ти при подбора му?

Харесвам Бали като СПА дестинация. Затова поканих две индонезийки на работа. Изискванията ми към персонала са нешаблонно мислене и стремеж към постоянно обновяване на знанията. И не на последно място – да правят това, което обичат. Терапевтите са обучавани 7 месеца преди откриването на СПА центъра. Цялата ми стратегия на управление се държи на доверие. В този смисъл ми върви на открити хора, защото те са мое отражение.

Случвало ли се е да те копират?

Опитват се, но моите опит и душа не могат да се копират. А и лошите фалшификати само допринасят за популяризирането на оригинала. Нашата уникална кушетка със затоплящ се кварцов пясък, върху която правим масаж с черупки от миди, не се предлага никъде другаде. Авторският ритуал Este Royal на 4 ръце е микс от дълбокотъканен масаж, акупресура и рефлексология, които, балансирайки енергийните нива в различните зони на въздействие, действат отпускащо на тялото. Друг „диамант“ в листа с услуги е 6-месечната програма Haute Couture на френската марка Biologique Recherche, ексклузивна за България. Индивидуалният подход, който предвижда бъдещето на кожата, включва диагностика и изготвяне на продукти „по мярка“ – 2 крема и 8 серума с над 60 уникални съставки.

Лесно ли е да си известна и успешна? Позволяваш ли си да се отпуснеш?

Почивам си, докато работя. Не съм от хората, които допълнително си създават стрес. А и не бих могла да продавам релакс, красота и уелнес, ако не мога да го контролирам.

Казвали ли са ти, че Кейт Бланшет прилича на теб? Често ли получаваш комплименти?

Сериозно? (смее се). Странното е, че получавам повече комплименти от жени, отколкото от мъже (в което лично се убедих, дочувайки случайно как родна звезда я хвали за тоалета). Спомням си как преди време, когато бях в Бали, един приятел ми каза, че съм скъпа жена. Голям рев падна и цяла седмица не му говорих.

Нека поговорим за начина ти на живот. Какво ти носи удоволствие и обичаш да правиш извън работата?

През лятото си позволявам да пътувам през уикендите, виждам се с приятели. Стремя се да прекарвам повече време с дъщеря си. Въпреки че съм работохолик, полагам усилия да не я ощетявам откъм внимание. Тя е с мен винаги, тъй като ме зарежда с любов и енергия. Интересува се от работата ми, често ми казва: „Мамо, гордея се с теб!” Явно успявам да балансирам. Обичам природата и, няма какво да крия, лукса.

Повечето читатели си мислят, че не ставаш от кушетката на бюти терапевта и правиш по сто процедури на месец. Каква е истината?

Често ми го казват. А аз съм като обущаря без обувки. Дори се храня пред компютъра. Не че не мога да си позволя един час навън. Предпочитам обаче да си свърша работата и да бъда с детето си. Един път седмично се глезя с масажа за тяло Royal Este на 4 ръце, за да пестя време. Влизам в хамама един път месечно за кафе пилинг. Лицето поддържам веднъж седмично с мезотерапия с апарата Micro-Puncture Lab или с процедурата Soin Taches Pigmentaires за изравняване и озаряване на тена и превенция на петна, и двете на Biologique Recherche. Едновременно ми правят и рефлексология на стъпалата за подобряване функцията на органите.

Как поддържаш кондиция?

Три пъти седмично сутрин рано практикувам йога – hata или ashtanga, или карам велоергометър по 40 минути. Но най-важното за мен е да се наспя. Работя седем дни в седмицата. В събота и неделя идвам на работа по-късно.

Придържаш ли се към определен хранителен режим? Какво правиш, ако трябва да свалиш 1-2 кг?

След кръвния тест, който си направих, спазвам стриктно безглутенов режим, и то от години. Сутрин пия топла вода с лимон, кафе и зелено смути. По-рано от 12,00 часа не обядвам, обикновено вечерям към 19,00, но не по-късно от 20,00. Не ограничавам количеството храна. Консумирам това, което организмът ми може да обработи. Така мазнините не се складират и не се задържат токсини. Рядко се налага да свалям килограми. Поддържам постоянно тегло.

Почти всички жени се вълнуват от въпроса как да изглеждат красиво при минимум усилия. Съветът ти?

Най-главното е правилният начин на живот. Може би читателите не очакват от мен точно това. За някои фразата „8-часов сън, здравословно хранене и редовен спорт“ е клише, но ще ви разочаровам. Разбира се, не става дума да живеете във вакуум или да смятате всяка калория, а за златната среда.

Бюти правилата ти? Каква козметика ползваш?

Отново няма да открия топлата вода. Ако не отделяте внимание на всекидневното почистване на лицето сутрин и вечер, напразно си давате парите за скъпи кремове. Чистата кожа е половината на успеха. Редовната хидратация е задължителна не само при суха кожа, а пилингът, но не абразивният – не само при мазна. Срeд любимите ми продукти е лосионът P50 на Biologique Recherche, който меко ексфолира, хидратира и нормализира рН-то на кожата. Както и нощните крем-маски – регенериращата Vernix и лифтиращата Biofixine, пак на същата марка. Преди крема задължително използвам серум – хидратиращ, регенериращ или повишаващ еластичността според нуждите на кожата.

Интервюто е част от февруарския брой на сп. DIVA!

Изтеглете материала в .pdf формат тук

Последни публикации в блога

Тренировка с ластици – новата услуга в Este Fitness & Spa

Покрай ежедневните задачи и предизвикателства на работното място хората често забравят да спортуват и отделят по-малко време за себе си. Истината е, че тренировката е изключително важен фактор за поддържането на стройна фигура

  • спа ваучери, спа ваучер, ваучер за спа, ваучери за спа

Ваучер за спа процедури: Перфектният подарък за Коледа (част II)

Широка гама от лечебни и отпускащи терапии Професионалните терапевти в спа център Este Fitness & Spa познават отлично различните масажни техники и са усвоили изкуството на спа процедурите до съвършенство. Те владеят редица

  • спа ваучер, спа ваучери, ваучери за спа, ваучер за спа, подарък за коледа

Ваучер за спа процедури: Перфектният подарък за Коледа (част I)

Остава по-малко от месец до Коледа - любимото време от годината, когато цялото семейство се събира у дома. Приготовленията вече започнаха и много къщи блеснаха с коледна украса. Еуфорията преди настъпването на празниците

  • niance, козметика niance, niance козметика, швейцария, висококачествена козметика

Погрижете се за младежкия вид на кожата си с висококачествена козметика NIANCE

Названието „козметика“ произлиза от гръцки и в буквален превод означава изкуство за разкрасяване. Още в  Древен Египет жените са използвали съставките на различни продукти, за да поддържат красотата си. С напредването на медицината

  • функционални тренировки, кондиционни тренировки

Функционални и кондиционни тренировки за силно и стегнато тяло

Доброто здраве изисква отношение и грижа, каквито редовните тренировки и активното движение могат да осигурят. Водени от желанието за оформено и стегнато тяло, все повече хора посещават спортната зала. Положителните ефекти започват да

  • фрешове

Фрешове: 6 здравословни и вкусни напитки, които трябва да опитате

Придържането към здравословен начин на живот през есента е истинско предизвикателство. С падането на температурите прекарваме повече време вкъщи, където имаме пряк достъп до хладилник, пълен с хранителни продукти и висококалорични лакомства. Освен

  • шоков басейн. леден басейн, шоковия басейн, студен басейн, спа

Ледена свежест в шоков басейн

Спа процедурите са истинско блаженство за ума и тялото. Те са нашият идеален помощник в борбата със стреса и напрежението и ни пренасят в света на удоволствието и насладата. Луксозните спа комплекси предлагат

  • есента, тренировки през есента, упражнения през есента, най-подходящият сезон за тренировки, упражнения, фитнес

Защо есента е най-подходящият сезон за тренировки

Дъждовното и хладно време през есента намалява мотивацията за тренировки и дава превес на по-лежерните дейности у дома. За мнозина ниските температури са свързани с лошо настроение и депресия, но всъщност есента е